Op reis met de camper in tijden van Corona

Op reis met de camper in tijden van Corona

Op reis met de camper in tijden van Corona

Reizen in Nederland, zelfs dat klinkt tegenwoordig idyllisch. De mogelijkheden tot reizen zijn immers beperkt en de landen met een tropische temperatuur lijken nog verre van toegankelijk voor ons kaaskoppen. Gelukkig kun je nog altijd op reis in ons koude kikkerlandje en dat is eigenlijk best leuk, al helemaal met een camper onder je billen. In deze blog vertellen we je er wat meer over!

Flexibel reizen met de camper

Vrijheid is een groot goed, zeker in tijden van Corona. En met een camper heb die vrijheid zeker. Je kunt van hot naar her rijden, precies wanneer jij daar zin in hebt. Het fijne in tijden van Corona is dat je je gemakkelijk kunt verplaatsen mochten de regels op een specifieke camping of regio veranderen. Omdat de meeste campers over sanitair aan boord beschikken, kun je altijd gemakkelijk doorreizen. Je bent zo weg, zonder al te veel kosten. 

Veilig reizen met een camper

Qua veiligheid zijn er natuurlijk wel een aantal dingen veranderd op de camping. Zo moeten campings ook de anderhalve meter toepassen, onder meer in gemeenschappelijke ruimtes. Dit betreft onder meer het gemeenschappelijk sanitair. Maar omdat veel campers over sanitair aan boord beschikken, hoef je je niet per se in deze ruimte te begeven. Eigenlijk is de camper sowieso je eigen quarantaine-omgeving. Ook in zwembaden, restaurants en spelletjes ruimtes moet de anderhalve meter worden gehanteerd - mits deze open zijn. Voel je je daar niet helemaal prettig bij? Zorg er dan voor dat je voldoende vermaak aan boord hebt. Of duik lekker de natuur in; in de buitenlucht is de kans op besmetting aanzienlijk minder. 

Soorten verblijfplaatsen

Welke verblijfplaats is dan het beste? Dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Als je het prettig vindt om zo min mogelijk binnen door te brengen in verband met het besmettingsrisico, kies dan voor een natuurcamping. Hier duik je eenvoudig de natuur in en ben je lekker in de buitenlucht en midden in het groen. Wil je graag drukke plekken vermijden, kies dan voor een kleinschalige camping of kies voor een camperplek buiten de gebaande paden.

Dan is er nog een verschil tussen gratis, betaalde en luxe camperplaatsen. Ga je voor een gratis camperplaats, dan is dit vaak een eenvoudige met geen of nauwelijks faciliteiten: prima als jouw camper een klein huis op zich is. Ga je wel met de camper op reis, maar wil je eigenlijk toch wel genieten van een beetje luxe? Dan zijn er ook zogeheten wellness campings waar je ook met je camper terecht kunt. Ideaal als je hard hebt gewerkt dit jaar en wel een extraatje hebt verdiend. Er zijn zelfs wellness campings waarbij enkele camperplekken uitgerust zijn met een privé hottub, massage ruimte en zelfs een schoonheidssalon. “Wat wil je nog meer” hoor ik je denken! Een wellness camping is ideaal als je lekker buiten in de natuur wilt zijn en toch de luxe wilt hebben van je eigen jacuzzi. De ideale combi!


Met de camper op reis in tijden van corona? Wij zeggen doen!