Nieuwe camper of caravan? Kies voor een goede verzekering

Op vakantie gaan met de camper of caravan is ontzettend leuk. Vooral omdat je dan je eigen huisje al bij je hebt. Je kunt een bepaalde tijd op één camping blijven staan of in een periode door verschillende gebieden en landen trekken. Zo bezoek je dan meerdere campings. Het is ook fijn dat je niet lang van tevoren hoeft te boeken, omdat er vaak nog wel caravan- of camper plaatsen vrij zijn. Bij het boeken van een vakantiehuisje moet je vaak veel eerder zijn.

Nieuwe camper of caravan gekocht?

Het kopen van een gloednieuwe caravan of camper is een flinke uitgave. Je wilt dan natuurlijk ook zo lang mogelijk schadevrij blijven. Je wilt er dan ook het liefst niet aan denken dat jouw nieuwe aanwinst een keer schade oploopt. Dit kan vele oorzaken hebben. De natuur is bijvoorbeeld niet te voorspellen en stormschade is dan ook zo opgelopen als je niet uitkijkt.

Schadepreventie

In eerste instantie is het belangrijk om aan schadepreventie te doen. Dit betekent dat jij alles doet wat in jouw mogelijkheden ligt om bepaalde schades te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld jouw voortent goed vastzetten ter voorkoming van stormschade. Ook kun je led verlichting gebruiken in plaats van halogeen verlichting ter voorkoming van brandschade. Het regelmatig laten checken van jouw camper of caravan door de dealer is ook een vorm van preventie.

Jouw caravan goed verzekeren

Je kunt echter helaas niet alle vormen van schade voorkomen. Daarom is het belangrijk dat jij jouw caravan of camper goed verzekerd. Bij een nieuwe caravan of camper is het belangrijk dat deze is verzekerd tegen de nieuwwaarde. Kies de caravanverzekering die het beste bij jouw situatie past en kijk goed in de polisvoorwaarden wat er binnen de dekking valt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Als jij jouw caravanverzekering al een paar jaar hebt, neem hem dan eens opnieuw onder de loep. Zo voorkom je dat je over- of onderverzekerd raakt. Een caravanverzekering is dus niet verplicht, maar wel heel verstandig.

Jouw camper goed verzekeren

Voor een camper moet je verplicht een Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Je kunt kiezen voor WA, WA+ Beperkt Casco en Allrisk. Voor een nieuwe camper kun je het beste een Allrisk Verzekering kiezen. Deze heeft de uitgebreidste dekking en je bent ook verzekerd als jij de schade hebt veroorzaakt. Heb je een wat oudere camper? Dan kun je voor een minder uitgebreide dekking gaan.

Op zoek naar een nieuwe camper of caravan?

Ben je op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Wij bevelen van harte Alpina aan. Qua caravans heeft Alpina verschillende modellen. Er is zelfs een caravan die zeer geschikt is voor in de winter. Neem gerust een kijkje op Alpina.nl. Hier vind je alle caravans en campers in hun assortiment.

Waar houd je rekening mee?

Tenslotte nog een aantal aandachtspuntjes. Als je een nieuwe camper of caravan hebt, kies dan voor een uitgebreide dekking tegen de nieuwwaarde. Kijk goed in de polisvoorwaarden wat er precies binnen de dekking valt.