Mobiliteitsbeperking? Met de juiste aanpassingen blijf je mobiel!

Mobiliteitsbeperking? Met de juiste aanpassingen blijf je mobiel!

Mobiliteit is belangrijk om mee te kunnen blijven doen in de maatschappij. Wanneer je zelf niet meer kunt rijden, wordt de drempel om de deur uit te gaan een stuk hoger. Toch is er op het gebied van aanpassingen vaak meer mogelijk dank je denkt. Er komen namelijk steeds meer oplossingen op de markt.

Zelf achter het stuur

Auto’s kunnen tegenwoordig worden voorzien van diverse aanpassingen om de toegankelijkheid van het voertuig te vergroten. De tweedehands auto’s die hiervoor worden omgebouwd hebben één ding gemeen: ze zijn ruim, waardoor er gemakkelijk een rolstoel in past. Daarnaast is het mogelijk om een verlaagde vloer in te bouwen, waardoor ook in de hoogte meer ruimte komt. Om de rolstoel makkelijk in en uit de auto te rijden, worden alle occasions voorzien van een oprijplaat. Ook is er oog voor de veiligheid onderweg: de auto’s hebben een 3-puntsgordel, special voor de rolstoelgebruiker. Wil je je niet laten rijden, maar kruip je liever zelf achter het stuur? Ook dat is in veel gevallen mogelijk. Er wordt dan ruimte gemaakt om de rolstoel achter het stuur te kunnen plaatsen. Uiteraard is een rolstoelauto met automaat dan ook volledig met de hand te besturen. Hierdoor ben je, ook bij een mobiliteitsbeperking, dus veel minder afhankelijk van anderen. Stel je voor; geniet van de vrijheid die ontstaat door deze mobiliteit. Wie weet behoort zelfs een autovakantie hierdoor weer tot de mogelijkheden! 

Zonder rijbewijs

Is rijden in een gewone auto niet langer mogelijk? Ook dan zijn er gelukkig nog manieren om toch mobiel te blijven. Zo kan een Canta een prima alternatief zijn. Hiermee is het mogelijk om wat langere afstanden af te leggen. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld een brommobiel zit je in dit vervoersmiddel ook nog warm en droog. Een rijbewijs is niet nodig om in een Canta te mogen rijden, waardoor deze optie voor een brede doelgroep interessant is. Bang voor hoge initiële kosten? Dan is het goed om te weten dat de mogelijkheid bestaat om een Canta te leasen, inclusief verzekering, onderhoud en reparatie. Mobiel blijven wordt hierdoor een stuk makkelijker!