Eenvoudig, lekker en toch goedkoop eten tijdens een camper roadtrip?

Tijdens een roadtrip met de camper is het verleidelijk om geld uit te geven aan restaurants en take-away maaltijden. Maar dat is niet altijd noodzakelijk! Er zijn vele manieren om eenvoudig, lekker en betaalbaar te eten tijdens je camper roadtrip.


Start met een voorraad

Heb je een lange rit voor de boeg?  Voordat je begint, is het verstandig om enkele basisvoorraden aan te vullen. Denk bijvoorbeeld aan een grote zak noten, mueslirepen, groente in blik, soep in blik, gedroogde bonen en erwten. Al deze voedingsmiddelen kunnen gemakkelijk worden meegenomen en hebben een lange houdbaarheid.  Ook drank zoals water, sap en koffie of thee kan je meenemen.


Bezoek de lokale markten

Lokale markten zijn een geweldige plek om verse producten te kopen en tegelijkertijd het lokale leven te proeven. Je kunt afhankelijk van waar je naartoe reist: gemarineerde olijven, verse kaas, brood en fruit kopen om je eigen maaltijden mee samen te stellen.  De prijzen zijn meestal veel lager dan in de supermarkt, en je krijgt vaak een heleboel voedsel voor weinig geld.


Kies voor de budgetsupermarkt

Overal ter wereld concurreren supermarkten om de consumenten. Dit betekent vaak dat er wel een budgetsupermarkt in de buurt is, waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt tegen een prijsje. In Nederland vind je wekelijks wel nieuwe Jumbo-aanbiedingen, waar je brood, groente of fruit tegen een goedkoper tarief kunt aanschaffen. Over heel Europa en zelfs internationaal vind je wel Aldi winkels en Lidl-supermarkten terug, waar je tegen lage prijzen kunt boodschappen doen.


Gebruik apps en het internet om restaurantdeals te vinden

Wil je uit gaan eten, doe het dan slim en goedkoop: het internet staat vol met lokale restaurantdeals en kortingscodes die je gebruiken kunt om geld te besparen. Apps zoals Groupon bieden uitstekende deals voor restaurants, cafés en andere eetgelegenheden in de buurt.  Ook websites als TripAdvisor, Yelp of Google Local kunnen je helpen om de beste deals te vinden.


Blijf uit de buurt van toeristische trekpleisters

Ga je naar een toeristisch gebied? Vermijd dan de restaurants en cafés in het centrum. Deze zullen veel duurder zijn dan het lokale eten in de buurt. Met een camper kan je je perfect verplaatsen, ga in plaats daarvan naar een lokalere tent om de authentieke smaken van het gebied te proeven en geniet tegelijk van de lagere prijzen.


Gebruik je camper oven

Veel campers hebben vandaag de dag een oven. Gebruik deze om gezonde en betaalbare maaltijden te bereiden. Ovenschotels met gebakken aardappelen, kip of vis met groenten zijn eenvoudig te maken met ingrediënten die je in lokale supermarkten en markten vindt.


Eenvoudig, lekker en toch goedkoop eten tijdens je camper roadtrip is gemakkelijker dan je misschien denkt. Je hoeft niet te veel geld uit te geven aan restaurants en take-away maaltijden, als je deze tips volgt kom je ver!  Zo heb je meer geld over voor leuke bezienswaardigheden en andere avonturen. Geniet van alle smaken die de wereld te bieden heeft!