Beste tips voor het kopen van slaapmatjes

Iedereen die wel eens gekampeerd heeft, weet dat een matje heel erg belangrijk is. Bij een slecht matje slaap je slecht. Je wilt dus zeker weten dat je een goed matje hebt om op te slapen om op deze manier goed je vakantie door te komen. Maar hoe zorg je er dan voor dat je een goed matje aanschaft? En waar moet je dan allemaal precies op letten?

 

Op zoek naar het beste slaapmatje

Als je echt wilt profiteren van de voordelen van een goede nachtrust, is het belangrijk om te investeren in een hoogwaardig slaapmatje. Een slaapmat van goede kwaliteit zorgt ervoor dat je comfortabel ligt tijdens de nacht, wat kan bijdragen aan een diepere slaap en een betere nachtrust.

 

4 Tips voor het vinden van het ideale slaapmatje

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kopen van een slaapmat.


1. Dikte van de slaapmat

De dikte van een slaapmat is een belangrijke overweging voor jou. Dikkere slaapmatten hebben over het algemeen iets meer comfort, maar zijn ook zwaarder. Het is echter wel aan te raden om voor een wat dikkere slaapmat te kiezen als je al wat ouder bent. Het is dan niet zo handig om op een harde mat te liggen. En voel je vooral vrij om verschillende soorten diktes uit te proberen.

 

2. Gewicht

Als je gaat autokamperen, is het gewicht van een slaapmatje minder van belang, omdat je het matje niet zelf hoeft te dragen. Als je echter gaat backpacken, kan het handig zijn om een licht slaapmatje te kiezen, omdat je dit matje wel zelf mee moet nemen op pad. Zo kun je ervoor zorgen dat je niet te veel extra gewicht hoeft te dragen tijdens je reis

.

3. De R-waarde van een matje

Als je ’s-avonds op je slaapmat ligt, wil je natuurlijk niet onnodig koud hebben. De R-waarde geeft aan hoe goed een slaapmat isoleert tegen kou vanuit de grond. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het slaapmatje je warmte kan behouden en hoe minder snel je kou zult voelen. De R-waarde is daarom een belangrijke factor om in overweging te nemen bij het kiezen van een slaapmatje. Zorg ervoor dat je een matje kiest met een hoge R-waarde om ervoor te zorgen dat je comfortabel en warm kunt blijven liggen tijdens de nacht.

 

4. Is het matje opblaasbaar?

Tot slot wil je dat het matje opblaasbaar is, zonder gebruik te maken van externe artikelen.


Welk slaapmatje moet je kopen?

Naast dat jouw slaapmat afhangt van de dikte die je zelf het fijnst vindt, hangt het ook zeker af van het merk van jouw slaapmatje. Nomad en Redwood zijn de bekendste merken, zij staan bekend om hun hoge kwaliteit.


Slaapmat vergelijken

Als je een goede keuze wilt maken en bovenstaande merken met elkaar wil vergelijken doe dit dan via een vergelijkingssite. Er zijn namelijk heel erg veel verschillende soorten slaapmatje waaruit je kunt kiezen. Dit kan je doen bij vergelijkingssites zoals SlaapHub. Als je dit eenmaal hebt gedaan, zul je er al snel achter komen welk matje het best bij jou past. En dan kun je heerlijk slapen!