Tweedehands Volkswagen Grand California camper

Tweedehands Volkswagen Grand California camper

In 2019 betrad Volkswagen de campermarkt met de indrukwekkende Grand California. Deze camper, gebaseerd op de nieuwe Volkswagen Crafter, introduceerde een nieuw tijdperk in kamperen op wielen. Met een volledig eigen designtaal en slimme innovaties voelde de Grand California modern en anders aan. Maar waarom zou je overwegen om een tweedehands Volkswagen Grand California camper aan te schaffen? In deze tekst verkennen we de belangrijkste kenmerken, waarom reizen met een Volkswagen camper zo leuk is, het interieur en het gemak van reizen in deze prachtige mobiele woning.

Voordat we dieper ingaan op de Grand California, laten we eerst eens kijken naar de geschiedenis van Volkswagen campers. Volkswagen staat al decennialang bekend om zijn iconische campers. Het begon allemaal in de jaren 1950 met de legendarische Volkswagen Type 2, ook wel bekend als de VW Bus. Deze compacte, maar veelzijdige camper was geliefd bij reizigers vanwege zijn retro-charme en betrouwbaarheid.

In de daaropvolgende decennia heeft Volkswagen verschillende campermodellen uitgebracht, zoals de T3, T4, en T5 California. Deze campers stonden bekend om hun slimme ontwerpen, compacte afmetingen en praktische functies. Ze werden een symbool van vrijheid en avontuur voor reizigers over de hele wereld.

Bekijk ons aanbod:

Tweedehands Volkswagen Grand California camper

In 2019 bracht Volkswagen de Grand California op de markt, een camper die de erfenis van zijn voorgangers voortzet en nieuwe standaarden stelt. De Grand California is gebaseerd op de Volkswagen Crafter, wat betekent dat hij robuuster en ruimer is dan eerdere modellen. Het valt meteen op door zijn moderne en strakke ontwerp, wat een frisse kijk biedt op de klassieke camperstijl. Een van de meest opvallende kenmerken van de Grand California is de aparte badkamer met toilet. Dit is een luxe die niet vaak voorkomt in campers van dit formaat en zorgt voor extra comfort tijdens het reizen. De badkamer is uitgerust met moderne voorzieningen, zoals een lichtmelder en een touchscreen bedieningspaneel voor de camperfuncties.

De Grand California zit boordevol slimme vindingen die het reizen nog aangenamer maken. Tweedelige vliegtuigkasten bieden voldoende opbergruimte voor al je spullen, terwijl de dimbare indirecte LED-verlichting zorgt voor de perfecte sfeer in de camper. Met meerdere USB-aansluitingen en opties voor inductieladen hoef je je geen zorgen te maken over het opladen van je elektronische apparaten tijdens je reis. Maar het draait niet alleen om technologie. De Grand California biedt ook een beproefde indeling en de vertrouwde kwaliteit van Volkswagen. Het interieur is smaakvol ontworpen en de materialen voelen hoogwaardig aan. Het slaapgedeelte biedt voldoende ruimte voor twee personen, en de eethoek kan worden omgebouwd tot een extra slaapplaats, waardoor de camper geschikt is voor gezinnen.

Reizen met een Volkswagen camper is een unieke ervaring die veel voordelen biedt. Ten eerste geeft het je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je bent niet gebonden aan vaste accommodaties en kunt spontaan beslissen waar je wilt overnachten. Dit opent de deur naar avonturen die je anders misschien zou missen.
Daarnaast is het gevoel van zelfvoorzienendheid een van de grootste geneugten van reizen met een camper. Je hebt alles wat je nodig hebt binnen handbereik: een keuken om maaltijden te bereiden, een comfortabele plek om te slapen en zelfs een badkamer. Dit geeft je de mogelijkheid om off-grid te gaan en afgelegen plekken te verkennen, ver weg van de drukte van de steden. Het sociale aspect van kamperen is ook niet te onderschatten. Het delen van maaltijden en verhalen rond een kampvuur met vrienden of familie schept sterke banden en maakt van elke reis een gedenkwaardige ervaring.

Bronfoto: Volkswagen campercenter