Waar vind je de beste camperplaatsen in Nederland?

Waar vind je de beste camperplaatsen in Nederland?

In Nederland zijn er diverse camperplaatsen, maar waar vind je de beste? Het is ten slotte verboden je camper gewoon langs de weg te parkeren en daar te overnachten. Dit valt onder wildkamperen en dit is in Nederland verboden. Gelukkig zijn er wel genoeg betaalbare camperplaatsen in Nederland en zelfs een aantal gratis sta plaatsen.

De mogelijke camperplaatsen in Nederland

In Nederland heb je verschillende mogelijkheden voor een staplaats voor de camper. Allereerst heb je de campings met plekken voor campers. Daarnaast heb je speciale camperplaatsen. Dit zijn parkeerplaatsen voor campers met soms voorzieningen zoals stromend water en elektriciteit. Verder zijn er plaatsen bij particulieren zoals bij een boer.

De faciliteiten bij een camperplaats in Nederland

Wat kun je in Nederland op een staplaats verwachten? Dit ligt eraan waar je staat en hoeveel je ervoor betaald. De meeste plekken hebben wel elektriciteit, stromend water en een plek waar je ook water kunt afvoeren. De kosten van een plek variëren van helemaal gratis tot minimaal 10 euro tot maximaal enkele tientallen euro's per nacht. Bij een camping zijn natuurlijk veel meer voorzieningen. Er zijn douchegelegenheden, een campingwinkel, wifi en dergelijke. Een plek gerund door particulieren zoals een boerenbedrijf is vaak kleinschaliger en persoonlijker. De faciliteiten verschillen hierbij erg per plek.

Online op zoek naar camperplaatsen in Nederland

Op diverse sites vind je een overzicht van camperplaatsen in Nederland. Campercontact.nl is een van de grootste sites. Hier vind je ruim 1600 camperplaatsen over Nederland verspreid. Hieronder vallen gratis en betaalde camperplaatsen en campings met staplaatsen voor campers. Op de site vind je per plek de prijs per nacht en de faciliteiten.

Verder kun je ook een beoordeling zien van andere gasten met een cijfer of review. De site krijgt de informatie van campereigenaren en campingplaatsaanbieders. Het wordt beheerd door vrijwilligers.

Naast plekken in Nederland vind je hier ook camperplekken wereldwijd. Daarnaast vind je er routes die fijn te rijden zijn voor campers. Naast deze site kun je ook via de ANWB veel informatie krijgen over camperplaatsen in Nederland. Hier is ook bijvoorbeeld een papieren gids te verkrijgen.

Ontdek het diverse aanbod van camperplaatsen in Nederland

Om een glimp van het ruime aanbod van camperplaatsen te laten zien, worden hier een aantal camperplaatsen uitgelicht. Stuk voor stuk zijn het camperplaatsen waar campereigenaren met plezier hebben gestaan of zelfs ook geregeld naar terug komen.

Gratis camperplaats op weg naar het zuiden

The Old Inn-Bar&Kitchen is gelegen bij Ottersum in Limburg. Deze camperplaats ligt bij een wegrestaurant en de plaats is gratis. Een maaltijd bij het restaurant gebruiken wordt wel erg gewaardeerd. Deze camperplaats is zeer geliefd bij vakantiegangers met camper, die op weg zijn naar het zonnige zuiden.

Weids uitzicht op het waddengebied

Heel mooi gelegen en ook helemaal gratis is de camperplaats 't Zielhoes. Deze plaats ligt bij het Groningse Noordpolderzijl, dichtbij het bekende Pieterburen. De staplaats ligt pal achter de waddendijk, dus je loopt zo het unieke waddenlandschap in.

Met de kinderen en de camper op stap

Met kinderen is Eurocamping Vessem een aanrader. Deze camping ligt in het Noord Brabantse Kempen. Op de camping zijn 18 ruime camperplaatsen van alle gemakken voorzien. Voor de kinderen is er een groot zwembad en er zijn verschillende activiteiten te doen. De camping ligt dicht bij safaripark Beekse Bergen en outdoorpark Reusel waar diverse survivalactiviteiten te doen zijn voor het hele gezin.

Camperplaats midden in de natuur

Camperplaats De Driest ligt midden op de Veluwe. Dit is een rustige camperplaats en de ideale uitvalsbasis voor lange wandelingen of fietstochten. De camperplaats is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Je mag op deze camperplaats 72 uur staan. Deze plek ligt midden in de natuur, maar er is ook wifi bereik!