8 tips om fulltime in een camper te leven en te reizen‍

Naarmate meer mensen de geneugten van het leven in een camper ontdekken, is het aantal mensen dat ervoor kiest dit fulltime te doen gegroeid. In feite zijn er tegenwoordig meer dan 250.000 full timers in Amerika. Naast het besparen van geld en het verlagen van uw huisvestingskosten, biedt een camper een groot aantal andere voordelen. U hoeft geen huur of nutsvoorzieningen te betalen - u woont er zelf! U kunt ook nieuwe plaatsen verkennen en levenslange vriendschappen opbouwen tijdens het reizen met een camper gemeenschap. Als u echter overweegt om een camper te kopen en er langdurig in te gaan wonen, moet u zich voorbereiden voordat u de sprong waagt. Leven in een camper is in veel opzichten een uitdaging. Hier zijn 8 tips voor u van https://nl.depositphotos.com/ , over hoe te leven en fulltime te reizen in een camper.


Onderzoek de soorten campers die beschikbaar zijn.

Er zijn tegenwoordig veel soorten campers op de markt, van campers tot vijfde wielen, reistrailers en campers. Welk type camper u koopt, hangt af van uw budget, levensstijl en reisplannen. U kunt nadenken over het type camper dat u wilt kopen en waarin u op lange termijn wilt leven. Houd rekening met uw budget en de hoeveelheid ruimte die u nodig hebt. Denk ook aan de leeftijd van de camper, of er garantie op zit en of het type camper gemakkelijk door te verkopen is of dat er veel vraag naar is.

 

Beslis waar u uw camper gaat opslaan.

Voordat u een camper koopt en erin gaat wonen, moet u beslissen waar u de camper gaat opslaan. U kunt een ruimte huren bij een opslagplaats of een eigen opslagplaats bouwen op uw eigen terrein. U moet ook onderzoek doen naar de plaatselijke wetgeving inzake het parkeren en opslaan van campers. Als u van plan bent om een opslagruimte te huren, zorg er dan voor dat u een veilige faciliteit kiest met een afgesloten toegang, goede omheining en 24/7 beveiliging. U kunt ook een faciliteit overwegen die elektriciteit, water en sanitaire voorzieningen biedt.

 

Begrijp wat er nodig is om in een camper te wonen.

Voordat u een camper koopt en erin gaat wonen, moet u begrijpen wat er nodig is om in een camper te leven. U zult zeer beperkte ruimte moeten delen met anderen, inclusief de badkamer. U zult de juiste uitrusting en de nodige accessoires moeten aanschaffen om uw leven gemakkelijker te maken. U zult ook een aantal veranderingen in uw levensstijl moeten aanbrengen en u volledig moeten toeleggen op het camperen. U moet bijvoorbeeld de camper onderhouden en regelmatig schoonmaken. Misschien wilt u ook lid worden van een camper club of een groep mensen die ook in een camper wonen. U moet ook overwegen of een camper wel geschikt is voor uw gezin. Als u kinderen hebt, moet u weten dat het een uitdaging kan zijn om hen mee te nemen op de weg.

 

Bepaal een route en bestemming

Voordat u een camper koopt en erin gaat wonen, moet u een route en bestemming bepalen. U kunt beginnen met een korte reis om de camper te testen en een gevoel te krijgen voor hoe hij is. Daarna kunt u uw route plannen met bestemmingen in gedachten. U kunt ook lid worden van een camperclub en een route plannen waarbij u de andere leden ontmoet. U kunt ook overwegen een camperreis deskundige in te huren om uw route te plannen.

 

Plan voor je fysieke en mentale welzijn.

Voordat u de sprong waagt en in een camper gaat wonen, moet u plannen maken voor uw fysieke en mentale welzijn. Het is belangrijk voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid te zorgen wanneer u in een kleine ruimte met andere mensen leeft. U moet zorgen voor een gezonde levensstijl en een gezond dieet. Denk ook aan voldoende lichaamsbeweging om gezond en fit te blijven. Een goede manier om nieuwe vrienden te maken is om lid te worden van een sportclub of sportgroep bij u in de buurt. Je moet ook je stressniveau onder controle houden en tijd voor jezelf vrijmaken. U kunt aan yoga of meditatie doen, lezen of andere activiteiten ondernemen die u gelukkig maken.

 

Zet je in voor het reisplan dat je hebt gekozen.

Zet je in voor het reisplan dat je hebt gekozen. Het zal niet gemakkelijk zijn, en het zal tijd en geld kosten. U moet rekening houden met uw financiële en tijdsbesteding en met uw persoonlijke en emotionele behoeften. Het zal stressvol zijn om van de ene plaats naar de andere te verhuizen, en u zult onderweg voor uitdagingen komen te staan. U zult ook moeten leren hoe u zich aanpast aan een andere omgeving en nieuwe mensen ontmoet. U moet flexibel zijn en openstaan voor veranderingen. U zult ook te maken krijgen met frustratie, eenzaamheid en ontmoediging. U kunt deze gevoelens echter overwinnen door doelen te stellen en een positieve instelling te hebben. U kunt ook lid worden van een camperclub en onderweg vrienden maken.


Bouw een gemeenschap op met andere camperaars of reizigers.

Om uw camperervaring aangenamer te maken, kunt u een gemeenschap opbouwen met andere camperaars of reizigers. U kunt lid worden van een camperclub of sociale media groepen waar u andere camperaars kunt ontmoeten. U kunt ook praten met mensen op de parken waar u verblijft of andere manieren verkennen om mensen te ontmoeten. U kunt ook een ambassadeur zijn voor kamperen door uw oprechte interesse in de levensstijl te tonen en anderen uit te nodigen om lid te worden van de gemeenschap.

 

Zorg voor uw fysieke conditie en gezondheid.

Wanneer u in een camper woont, is het belangrijk om voor uw fysieke conditie en gezondheid te zorgen. U kunt dit doen door een gezond dieet te volgen en voedsel te eten dat rijk is aan voedingsstoffen. U moet ook regelmatig sporten om fit en gezond te blijven. U kunt yoga of rekoefeningen doen in de camper. U moet ook comfortabele en ademende kleding dragen. Denk ook aan voldoende slaap en stressbeheersing. Het is ook belangrijk om vaak uw handen te wassen en uw handen en oppervlakken regelmatig te ontsmetten. Zorg ook voor een ziektekostenverzekering en zorg voor de nodige vaccinaties voordat u op reis gaat.

 

Conclusie

Leven en reizen in een camper is in vele opzichten een uitdaging. Het kan echter een opwindende en lonende levensstijl zijn als u voorbereid en toegewijd bent. U moet zich voorbereiden voordat u de sprong waagt en in een camper gaat wonen door onderzoek te doen naar de beschikbare soorten campers, te begrijpen wat er nodig is om in een camper te leven en u te committeren aan het reisplan dat u hebt gekozen. Met de juiste instelling en een beetje planning kunt u optimaal profiteren van de camper levensstijl en genieten van het avontuur.