De 5 beste camperbestemmingen in Europa

De 5 beste camperbestemmingen in Europa

Een uniek gevoel van vrijheid ontstaat bij het reizen met campers: Je voelt de weg onder je en wacht met spanning op de volgende etappe van je tocht. Je hebt de indruk dat de hele wereld aan je voeten ligt. Want met een camper hoef je je niet vast te leggen op een vaste bestemming. Met een camper kun je alle facetten van een land ontdekken en van dichtbij leren kennen.

Mocht je nog steeds niet de inspiratie hebben om te beslissen waar je dit jaar heen wilt, dan geven we je hier wat adviezen. We hebben de top 10 van beste camperlanden voor je samengesteld.

1. Duitsland: een perfecte reisbestemming

Het hoeft niet altijd ver weg te gaan om een geweldige vakantie te beleven. Omdat Duitsland alles heeft wat je hartje begeert. Geniet van de frisse lucht van de bergen, bijvoorbeeld in de Allgäuer Alpen. Als je op steile kliffen wilt klimmen en beloond wilt worden met een prachtig uitzicht, kun je naar Saksisch Zwitserland gaan. Of wat dacht je van een fietstocht langs romantische merenlandschappen? Dan gaat je naar het natuurpark Uckermärkische Ziener Naturpark! Ontspan in de zon en voel de zeebries op je huid aan de Oostzee. De mogelijkheden zijn eindeloos. Perfecte omstandigheden voor een kampeervakantie!

2. Italië: Wandelen in de voetsporen van de oude Romeinen

Het schiereiland ten zuiden van de Alpen is al lang een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa. Dat is niet verwonderlijk, want het land is de belichaming van La Dolce Vita. Het unieke Romeinse verleden en de 2000 jaar oude geschiedenis van Italië hebben ook een grote fascinatie en aantrekkingskracht en worden weerspiegeld in tal van steden in het land: Rome, Venetië of Napels zijn overspoeld met architectuur, kunst en culturele bezienswaardigheden. Italië heeft meer dan 50 UNESCO-werelderfgoed locaties. Dit maakt het een wereldleider.

Maar niet alleen culturele rijkdom is een goede reden om naar Italië te reizen. De schoonheid van de natuur, het mediterrane klimaat en het idee van de Italiaanse levensstijl zijn allemaal andere redenen voor een bezoek. Wat dacht je van een roadtrip door Italië?

3. Spanje: Verscheidenheid voor het kleine budget

Zon, warm weer en lage prijzen - het is niet verwonderlijk dat Spanje een van de beste camperbestemmingen is. Voor weinig geld kun je kiezen uit verschillende opties. Wil je naar de bergen, naar het strand of naar een tussenstop in een stad? Zoals veel Europese landen biedt ook Spanje culturele en landschappelijke diversiteit. Zo ligt bijvoorbeeld de populaire vakantieregio Catalonië in het noordoosten. De stad Barcelona met zijn buitengewone gebouwen van de architect Antoni Gaudí is een bijzonder groot aantrekkingspunt hier. Je kunt je camper het beste buiten de stad parkeren en deze vervolgens met het openbaar vervoer verkennen.

Met meer dan 5000 kilometer kustlijn is Spanje ideaal voor een tocht langs de zee: zon, een gevarieerd kustpanorama, heerlijke tapas en het geluid van de golven. Spanje is de ideale bestemming voor surfers en strandliefhebbers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een roadtrip door Andalusië?

4. Frankrijk: Een afwisselende droombestemming voor kampeerders

De Fransen houden van reizen in hun land. En wij ook! Omdat Frankrijk voor elke smaak iets heeft. Moet het de ruige schoonheid van Bretagne zijn? Trekken de steile kusten en de uitgestrektheid van Normandië je? Of wat dacht je van een tocht langs dromerige vakwerkdorpjes en de groene heuvels van de Elzas? De situatie in het zuiden van het land is heel anders: In de Provence kun je je zintuigen laten betoveren door de geur en het zicht op de lavendelvelden, terwijl aan de Côte d'Azur de Middellandse Zee je uitnodigt om in de golven te springen.

Frankrijk is ook een uitstekende bestemming voor kampeerders. Er zijn veel campings in het hele land. Ze zijn ook zeer goed uitgerust met diverse vrijetijdsactiviteiten en een goede infrastructuur. Ze zijn vaak gericht op gezinnen met kinderen, waardoor Frankrijk een uitstekende bestemming is voor een familietournee.

5. Groot-Brittannië: Het leven in de grote stad en de afgelegen ligging van het platteland

Op dit moment is de ideale tijd om Groot-Brittannië te bezoeken. Hoe onaangenaam de Brexit op de lange termijn voor reizigers ook mag zijn, zij profiteren momenteel van lage prijzen. Dit maakt het Verenigd Koninkrijk een populaire bestemming voor reizigers. Londen is nu ook betaalbaar. Het prentenboeklandschap van Engeland biedt ontspanning ver weg van de drukte van de grote stad. Steile kusten zijn op het eiland evenzeer vertegenwoordigd als groene heuvellandschappen. Midden in de natuur vindt je romantische huisjes of kleine dorpjes die uitnodigen tot een tussenstop en een kopje thee.

Adembenemende uitzichten kunnen ook worden genoten in de Schotse Hooglanden. Midden in het uitgestrekte en ruige landschap van het noorden van het eiland kun je diep ademhalen. Op je tocht door Schotland moet je ook stoppen bij het zeemonster van Loch Ness of een van de vele kastelen. Edinburgh Castle torent al sinds de 11e eeuw boven de hoofdstad van het land uit. Je vindt er middeleeuwse charme en cultuurgeschiedenis op bijna elke hoek. Ook de kleinere gebieden Wales en Noord-Ierland hebben veel te bieden en zijn de lonende bestemmingen op je route.