4 gave camperplaatsen in Duitsland

Lang heb je misschien getobd, maar je bent eruit. Je hebt besloten om te gaan kamperen in Duitsland, de camper neem je zelf mee. Maar wat zijn nu leuke camperplaatsen in Duitsland? En waar vind je die? Duitsland is een groot land met ongeveer 83 miljoen inwoners, de oppervlakte van het land is 358.000 m2. Daar zijn dus echt wel leuke bestemmingen te vinden. Lees hieronder verder en kom meer te weten over 4 gave camperplaatsen in Duitsland.

Berlijn

Houd je van geschiedenis dan is Berlijn de ultieme bestemming om naar toe te gaan. Het is natuurlijk de hoofdstad van Duitsland en telt zo’n 3,6 miljoen inwoners, een enorm grote stad dus. Berlijn is niet ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog gekomen en dat viel te zien, inmiddels zijn er veel gebouwen hersteld. Berlijn kent veel oude gebouwen maar ook veel moderne, de diversiteit is boeiend. Uiteraard zijn de restanten van de Berlijnse Muur ook de moeite om te bezoeken. Tot 1989 scheidde de Muur West- en Oost-Berlijn van elkaar, deze muur was ruim 45 kilometer lang. In november 1989 viel de Muur en dat werd groots gevierd, het was een hele happening. Om meer over Berlijn te weten te komen kun je een fietstour inclusief gids boeken, het is echt aan te raden dit te doen. De gids laat je de mooiste plekjes zien en geeft je de bijbehorende informatie.

Op de site: https://www.berlijnoverzicht.nl/campings-in-berlijn/ zijn leuke campings en staanplaatsen voor je op een rijtje gezet.

Keulen

Keulen is een grote stad en ligt in het Westen van Duitsland. Er is veel te zien in Keulen, waaronder de Dom. Deze kathedraal is in het centrum van de stad te vinden. De Dom is niet alleen de grootste kathedraal van Keulen maar ook van heel Duitsland en zelfs één van de grootste in Europa. Deze kathedraal is zeer indrukwekkend te noemen, zowel de binnen- als buitenkant. Ben je in Keulen dan moet je dus sowieso naar de Dom. Daarnaast is het Römisch-Germanisches Museum ook zeker een bezoekje waard. In 1946 werd dit museum geopend, het is één van de belangrijkste musea in Keulen. Dit museum bevindt zich op loopafstand van de Dom.

Via de site https://www.eurocampings.nl/duitsland/noordrijn-westfalen/keulen/ kun je veel campings in Keulen bekijken en beoordelen.

Hamburg

Hamburg is de belangrijkste Havenstad van Duitsland, de stad ligt aan rivier de Elbe. De stad heeft veel musea en ook voor de muziekliefhebber is Hamburg the place to be. Er worden regelmatig diverse muziekevenementen georganiseerd, voor elk wat wils dus.

Ook staat Hamburg bekend om zijn bruggen, de stad telt er ruim 2300. Een aantal bekende bruggen zijn: Köhlbrandbrücke, Trostbrücke en de Lombardsbrücke. Ook zijn er parken en natuurgebieden te vinden zodat je even uit de drukte kunt ontsnappen en heerlijk tot rust kunt komen.

Op de site https://www.eurocampings.nl/duitsland/hamburg/hamburg/ kun je een geschikte camping voor je camper zoeken én boeken.

Bremen

Bremen ligt in het Noorden van Duitsland. Het is een oude stad met prachtige gebouwen. Bremen vormt samen met Bremerhaven de Vrije Hanzestad Bremen, dit is de kleinste deelstaat van Duitsland. In Bremen zelf is een gezellige marktplaats te vinden met leuke terrasjes en eetgelegenheden. Aan het Marktplatz vind je ook het stadhuis van Bremen, das Bremer Rathaus. Deze valt niet te missen als je eenmaal aangekomen bent op het mooie marktplein. Bremen is erg knus, na een weekend heb je het daar hoogstwaarschijnlijk wel weer gezien. Dit is iets om in je achterhoofd te houden.

Via de volgende link: https://www.eurocampings.nl/duitsland/bremen/ kun je een camping vinden die past bij jou wensen en behoeften.