Tips voor het verzekeren van je camper

Tips voor het verzekeren van je camper

Wanneer je met de camper op vakantie gaat, dan heb je natuurlijk net als bij een auto wel een verzekering nodig. Waar je zowel online een camper- als een autoverzekering vergelijken kunt, zijn er altijd een aantal belangrijke zaken waar je goed op moet letten. Het is namelijk een flink voertuig waar je de openbare weg mee betreed, die ook een flinke waarde vertegenwoordigt. Je zit er dus absoluut niet op te wachten dat je straks betrokken bent bij een ongeval en je zelf voor de kosten op moet draaien. We geven je daarom in dit artikel een aantal tips, die jij kunt toepassen bij het vinden van de juiste verzekering voor je camper.

Welke dekking kies je?

Net als bij het verzekeren van een auto, kun je bij een camper ook kiezen uit verschillende soorten dekkingen. Zo kun je voor een WA, WA+ of allrisk verzekering gaan. Logisch is het dus ook dat je bij een wat oudere tweedehands camper kiest voor een andere dekking, dan wanneer je net een nieuwe camper hebt aangeschaft. Omdat niet alle verzekeraars exact dezelfde dekking bieden, is het dus extra belangrijk om hier kritisch naar te kijken. Zo hoeft het dus ook niet per se te betekenen dat je bij een wat oudere camper kiest voor een WA verzekering. Want ook een camper van 10 jaar oud kan nog een flinke waarde vertegenwoordigen natuurlijk.


Hoe zit het met hagelschade?

Wanneer je veel met je camper op reis gaat, kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld bij het gardameer een flinke bui met enorme hagelstenen voor je kiezen krijgt. De kans dat je camper dan de nodig deuken en dus schade oploopt, die is vrij groot. Het is daarom dus ook belangrijk om te kijken of je verzekeraar deze schade dekt. Bij een WA+ verzekering worden schades door de natuur in veel gevallen wel vergoed, maar niet altijd. Kijk dus goed naar de voorwaarden van je verzekeraar en sluit indien nodig een aanvullende verzekering af. Vooral wanneer de kans op deze extreme weersinvloeden vrij groot is.


Denk na over het aantal kilometers dat je gaat rijden

Iedere verzekeraar hanteert andere voorwaarden. Het kan dus heel goed zijn dat je een bepaalde hoeveelheid kilometers hebt, die je binnen de huidige verzekering mag rijden. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat iemand die per jaar 20.000 kilometer rijdt, veel meer kans heeft op schade, dan wanneer iemand 1 of 2 keer per jaar naar het zuiden van Frankrijk rijdt en daar 6 weken blijft staan. Veel verzekeraar bieden dan namelijk een aanvullende verzekering, die is gebaseerd op het aantal kilometer dat je per jaar aflegt.


Hoe zit het met het verhuren van je camper?

Gebruik jij je camper maar een paar keer per jaar en staat deze voor de rest van de tijd stil? Dan is het helemaal niet zo’n gek idee om eens na te denken over het verhuren van je camper. Maar hoe zit dit eigenlijk op het moment dat je je camper hebt verzekerd? Dit is afhankelijk van je eigen verzekeraar. De één vindt het namelijk geen probleem, waar het bij de ander absoluut niet is toegestaan.