Tips voor een vakantie met de camper

Tips voor een vakantie met de camper

Wil jij er dit jaar op uit met de camper, dan kun je hier natuurlijk echt alle kanten mee op. Allereerst hoef je geen rekening te houden met het feit dat je op een bepaald tijdstip moet vertrekken en daarnaast heeft het als grote voordeel dat je ook niet gebonden bent aan een bepaalde locatie. Je hebt immers je verblijf op wielen gewoon bij je. Toch zijn er een aantal zak die belangrijk zijn om goed in de gaten te houden wanneer je besluit met de camper op vakantie te gaan. Je zit er natuurlijk niet te wachten dat je er halverwege achter komt dat je iets bent vergeten. Kortom, tijd voor wat handige tips.

Waar wil je naartoe?

Het grootste deel van de mensen wie er met de camper op uit gaat, heeft niet per se een bepaalde bestemming in het hoofd. Vooral niet wanneer je ook niet gebonden bent aan tijd, is het heerlijk om gewoon in je camper te stappen en te beginnen met rijden. Toch is het wel verstandig om met enigszins een plan te vertrekken. Het is natuurlijk niet prettig als de avond valt en je nog steeds geen plek om te overnachten hebt gevonden. Nu is het voor een keer niet zo erg om je camper langs de kant van de weg te zetten, maar prettig is natuurlijk iets anders. Ook zijn de facilitaire voorzieningen een stuk lastiger wanneer je langs de kant van de weg staat. Hierbij moet je denken aan stroom, maar ook water. 

Zijn je verzekeringen in orde?

Vertrek je naar het buitenland, dan is een reisverzekering geen overbodige luxe. Daarnaast is het ook aan te raden te kijken naar een verzekering voor bijvoorbeeld pech hulp. Gelukkig hoe je je om je zorgverzekering in het buitenland geen zorgen te maken. Wanneer er namelijk iets aan de hand is en je zorg nodig hebt, wordt dit gedekt door je reisverzekering. Wel kan het raadzaam zijn om je verzekeraar nog even te contacten voor vertrek. Misschien ben je wel na het gebruik van de zorgvergelijker net overgestapt naar de goedkoopste zorgverzekering en heb je nu te maken met andere voorwaarden.

Zorg voor voldoende brandstof en water

Er is natuurlijk niet zo vervelend als wanneer je langs de kant van de weg komt te staan met een lege tank. Zorg er dus allereerst voor dat je voldoende brandstof in je camper hebt gedaan en ook vast een route uitgestippeld naar eventueel een tankstation. Vooral in het buitenland kan het wel eens voorkomen dat je enkele tientallen kilometers geen tankstation tegenkomt. Je kunt je voorstellen dat wanneer je camper dan net aangeeft dat hij in het rood staat, dan kan het nog wel eens flink zweten worden. 

Check of alle apparatuur nog in orde is 

Gebruik jij je camper regelmatig, dan is het aannemelijk dat je deze ook periodiek laat nakijken. Toch kan het altijd voorkomen dat er iets aan de hand is. Zorg er dus voor dat je vlak voor ieder vertrek even een standaard routine rondje doet om te kijken of alles nog in orde is. Dit kun je zelf doen, maar natuurlijk ook laten doen. Afhankelijk van wat je zelf prettig vindt, kun je je camper natuurlijk ook gewoon bij een garage neerzetten die het vervolgens voor je regelen. Niet alleen is het van belang dat alle praktische zaken in de camper werken, maar is de veiligheid uiteraard ook van belang.