Rondreis met de camper door Frankrijk

Rondreis met de camper door Frankrijk

Het mooie weer dient zich aan en je bedenkt jezelf dat het tijd is voor een roadtrip. Je overdenkt je opties en na wat mijmeren wordt het Frankrijk. De beste locatie voor een camper rondreis door Frankrijk. Ooit ben je er als een kind op vakantie geweest met je familie. Het land van de goede cuisine, wijn, wandelen en de oude kastelen. Maar wat als je niet met de auto bent en met de camper?

Reisroute nummer één

Zuid-Frankrijk is een must see. Frankrijk heeft een geweldige Mediterrane kust, de Côte d’Azur. Kies voor Nice als een start punt en ga via de kustlijn naar Montpellier met de camper. In Nice geniet je van de kleine straatjes, antiek en brocante marktjes of je kiest voor koffie in de hippe wijk van Quartier du Port. Ook is er een optie om te picknicken in het park of de kust te ontdekken met een luxe boottocht. De andere steden die het waard zijn om te bezoeken zijn Marseille en Montpellier. In Marseille is veel architectuur te vinden en in Montpellier is er veel cultuur. Er zijn vele musea en bezienswaardigheden in beide steden. In Montpellier zal je vele straatmuzikanten vinden als je jezelf in het centrum begeeft.

In het algemeen zal je op deze route de het onmiskenbare blauwe water tegenkomen waar de regio naar vernoemd is en vergeet niet om te genieten en jezelf hierin onder te dompelen. Zonnebaden op de stranden is zeker een aanrader, maar vergeet niet om soms een afslag te nemen richting het binnenland. In het binnenland zijn geweldige lavendelvelden en wijn te vinden. Als je van raften houdt is er de rivier Durance om jezelf uit te leven. In het binnenland kan je de stevigere maaltijden vinden en aan de kust lichtere, maar beide zijn de moeite waard. En vergeet niet om een geweldig dessert te bestellen!

Reisroute nummer twee

Bezoek West Frankrijk. Bretagne heeft een enigszins ondergewaardeerde natuur en geweldige uitkijkpunten. Côte de Granit Roze is een granietsoort die je niet veel tegenkomt in de wereld en zeker het bewonderen waard is. De route start je in Bretagne en eigenlijk in elk dorp tot aan Pointe du Raz is er wel iets te zien het de dorpen. Pointe du Raz is een kaap die 72 meter boven de oceaan uitsteekt. Voor de kust van Bretagne kan je 42 kleine eilanden vinden met schitterende natuur en bijzonderheden.

Vraag aan de lokale bevolking welke ze aanraden en ze zullen je wijzen in de juiste richting. Iedereen heeft een eigen mening, maar echt fout gaan kan je hier niet. Van een bloemeneiland(Île-de-Bréhat) tot vele karakteristieke dorpen en niet te vergeten de geweldige cuisine. Met een camper in Frankrijk verveel je je nooit en het zal je niet teleurstellen.

Reisroute nummer drie

De dorpen in Zuid Frankrijk zijn geweldig om te bezoeken. Van Èze in het zuiden van Frankrijk dat op een 425 hoge klif ligt tot aan Saint Tropez. Het zal je geen moment vervelen. Van Èze dat eruit ziet al een sprookje tot Saint-Paul-de-Vence, waar de lokale bevolking op straat leeft.

Heb je zin in een potje jeu de boules, een praatje of een goede Franse Cuisine waarbij je de lokale bevolking als uitzicht hebt en geniet van hun straatleven? Alles is mogelijk. Cannes is een dorp waar iedereen gezien wil worden en gezien wordt. Dress up and steal the show! Dan op naar Saint Tropez, het klinkt rijk, maar valt erg mee. Je kan er uit eten gaan met elk budget dat je wil en genieten van de kunstzinnige mensen en hippiesfeer mocht je hiervoor kiezen.

Tip voor Frankrijk

Neem de benodigde reispapieren mee. Een paspoort of ID-kaart, autopapieren, rijbewijs, verzekeringsbewijs en schadeformulier. En ookal zegt men dat het niet noodzakelijk is, vergeet niet om een alcoholtest mee te nemen. Je wil natuurlijk niet dat je camper reis door Frankrijk in het water valt door enige omstandigheden. Bovenal, geniet van je roadtrip and have fun!