Op pad met de camper: welke luxe van thuis mis je en welke kun je gewoon meenemen?

Ben je van plan op pad te gaan met een camper? Heerlijk, vrijheid is blijheid nietwaar? Het heeft bovendien een romantisch trekje, als je samen ineens een stuk eenvoudiger moet leven. Thuis ben je tenslotte een enorme luxe gewend. Dat besef je pas als je het een tijdje zonder vaatwasser, wasdroger en andere apparaten die je het leven makkelijker maken moet leven. Sommige artikelen kun je ook in je camper zetten, maar voor de meeste van die apparaten geldt dat ze te groot zijn om mee te nemen. Wij bespreken 7 populaire artikelen die we thuis vaak hebben en kijken of het wenselijk is om die ook in de camper te installeren.

Een koelkast

Een product dat je overal ziet, zowel thuis als in de camper, is een koelkast. Je vindt ze in allerlei maten en modellen en kunt ze ook prima tweedehands kopen, zeker een klein modelletje voor de camper. Een koelkast is absoluut essentieel als je van plan bent om op campervakantie te gaan. 

Een vaatwasser

In de meeste huishoudens ontbreekt een vaatwasser niet. Hoewel het handig is om de vaatwasser nieuw te kopen, kan je ook een tweedehands model krijgen dat nog in goede staat verkeert. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan modellen te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan compacte modellen voor kleinere keukens. Bij een vaatwasser vrijstaand outlet kun je vaak de beste deals vinden voor een prachtige vaatwasser, zowel nieuw, tweedehands als refurbished. Voor je camper is een vaatwasser niet zo handig; je hebt er waarschijnlijk niet genoeg ruimte, noch een goed watersysteem.  

Een wasdroger

Een ander product dat in ons vochtige klimaat erg handig is, is een wasdroger. Er zijn verschillende opties te vinden in tweedehands winkels zoals outlet stores en marktplaatsen. Kijk goed of je met een refurbished wasdroger te maken hebt. Dit is van groot belang om er zeker van te zijn dat de wasdroger in goede staat is. Een compact model is handig als je weinig ruimte hebt, maar er zijn ook grotere modellen die meer geavanceerde functies hebben. Ook een wasdroger is in de meeste campers geen goede optie, in verband met ruimtegebrek.


Een kachel

Veel mensen hebben dit jaar een elektrische kachel aangeschaft, in verband met de hoge gasprijzen. In een camper een kacheltje ook ideaal wanneer het koud is. Een kleine ruimte heb je snel opgewarmd.  Het is daarom verstandig om een camperkachel aan te schaffen. Met een kachel bepaal je zelf hoe warm het in je camper wordt. Er zijn verschillende tweedehands modellen te vinden, maar let erop dat je een kwalitatief goed model koopt. Kijk ook naar het verbruik van de kachel, om er zeker van te zijn dat je niet meer geld uitgeeft dan nodig is.

Een geluidssysteem

Om je camper helemaal af te maken, kun je, net als thuis, ook een geluidssysteem aanschaffen. Voor de camper hoeft dat uiteraard niet groot of luxe te zijn, maar een lekker muziekje is wel heel gezellig. Voor de beste deal kun je naar een tweedehandswinkel of  outlet store gaan. Check of alle onderdelen van het geluidssysteem intact zijn. Op deze manier zul je straks kunnen genieten van al je favoriete muziek terwijl je rondreist.


Een vriezer

Een vriezer ontbreekt in de meeste huishoudens ook niet, maar is waarschijnlijk te groot om in je camper te plaatsen. Als tussenoplossing kun je kiezen voor een koelkast met vriesvak. Zo houd je de meest essentiƫle voedingsmiddelen in goede staat terwijl je reist. Ook hier kun je kijken voor een tweedehands model. Er zijn er veel, dus je moet er geen moeite mee hebben om er een te vinden die bij je camper past. Controleer altijd goed of het apparaat nog in goede staat is.

Een draagbare generator

Tot slot is een draagbare generator absoluut noodzakelijk voor de camper. Dit is het apparaat waarmee je stroom kunt opwekken als er geen andere bronnen beschikbaar zijn. Thuis zal je die waarschijnlijk niet gebruikten, maar op reis is het wel erg handig. Zo ben je niet steeds afhankelijk van staplekken met elektriciteitsvoorzieningen.  Er zijn verschillende modellen te vinden in tweedehands winkels, waardoor je snel de juiste voor jouw camper kunt kiezen. Let erop dat je een generator kiest die genoeg vermogen heeft om alle elektrische apparaten in de camper te voeden.


Ga je op reis met de camper en wil je zoveel mogelijk luxe? Zorg ervoor dat je goed je huiswerk doet en de juiste producten kiest, zodat je de komende jaren van je camper kunt genieten. Wij willen je alvast veel plezier en een veilige reis toewensen!