Met de camper door IJsland: wat is er te doen?

Met de camper door IJsland: wat is er te doen?

Heb je zin in ontspanning? Hou je van reizen en nieuwe plekken ontdekken? Dan wordt het misschien tijd om er weer eens even tussenuit te gaan. Er zijn enorm veel verschillende landen die je kunt bezoeken, maar één van de dingen die je echt gedaan moet hebben is: Vakantie IJsland. In IJsland heb je talloze mooie plekken die je kunt ontdekken, verbazingwekkende natuur en vooral ook heerlijk eten. Daarnaast is het heel tof om met je camper op pad te gaan en rond te reizen door IJsland. Ben jij benieuwd naar waarom jouw volgende reis naar IJsland moet gaan? Lees dan vooral verder!

Reizen met de camper

IJsland kent vele voordelen voor reizigers die dit prachtige land willen ontdekken. Laten we beginnen met het feit dat IJsland een fantastisch land is om met de camper doorheen te reizen. Ben je iemand die graag voor langere tijd op pad is en alle onontdekte plekken wil ontdekken? dan is IJsland zeker een aanrader. IJsland heeft namelijk een verbazingwekkende natuur, het heet ook niet voor niks het land van vuur en ijs. Het land heeft prachtige meren, bergen, bossen, watervallen, gletsjers en nog veel meer. De gletsjermeren Jökulsárlón en Fjallsárlón behoren tot de prachtigste plekken in IJsland. Met enorme ijsschotsen die in het ijzige water drijven, lijkt het hier wel alsof je op Antarctica bent. Jökulsárlón is het grootste en meest bekende gletsjermeer in IJsland, maar ook Fjallsárlón is zeker de moeite waard om te bezoeken. De mooiste gletsjers van IJsland zijn Vatnajökull, Langjökull, Hofsjökull, Mýrdalsjökull en Drangajökull. Interessant is dat Vatnajökull de grootste gletsjer van IJsland is en bijna tien keer zo groot als de Langjökull, die de tweede plaats inneemt. De meeste gletsjers vind je langs de zuidkust of in het binnenland van IJsland. Daarnaast is dit eiland nog jong en niet af. De aardplaten schuiven hier beetje bij beetje uit elkaar en maken brede scheuren in de grond. Als je dit spektakel van enorme oerkrachten van dichtbij wil bekijken, dan moet je echt naar IJsland op vakantie gaan.

Wat is de beste reisperiode?

Je kunt IJsland op ieder moment van het jaar bezoeken. Elk seizoen heeft haar charmes. In de winter, en met name rond de kerstperiode, kun je genieten van de prachtige besneeuwde landschappen, gezellige lichtjes en verschillende kerstmarkten. Daarnaast laat de zon zich in de winter bijna niet zien. Ga in de weinter ook zeker naar een van de ijsgrotten die elk jaar tussen de gletsjers ontstaan. Onder begeleiding van een gids betreed je een betoverende blauwe wereld van puur ijs. De ijsgrotten onder de Vatnajökullgletsjer zijn het meest bekend. Je kunt ook op de gletsjers zelf wandelen.  In de zomer kun je diverse zomerse activiteiten doen in de natuur, zoals een heerlijke duik nemen in een van de prachtige meren die het land te bieden heeft. In de zomer laat de zon zich (in tegenstelling tot de winter) juist heel veel zien. Het wordt namelijk bijna niet donker! Je kunt in de zomer walvissen spotten en gletsjerwandelingen tot ontspannen in de Blue Lagoon, en van snorkelen in de Silfra kloof tot varen tussen ijsbergen en het verkennen van ijsgrotten. Ijsland is dus altijd een goede keus, in iedere tijd van het jaar. Daarnaast kun je in IJsland ook genieten van het Noorderlicht. Vooral wanneer je rondreist met een camper, kun je letterlijk onder de sterren en het Noorderlicht slapen. Dus, start de camper maar en ontdek de wondere wereld van IJsland!