Langere tijd op reis met de camper?

Langere tijd op reis met de camper?

Langere tijd op reis met de camper? Hiermee wordt je reis extra comfortabel

Wie voor langere tijd op reis gaat met een camper moet aan heel wat dingen denken. Wat neem je allemaal mee zodat je een aantal weken of maanden kunt overleven? Natuurlijk pak je de basis spullen in zoals kleding en kookgerei. Maar dat is niet het enige. Hoewel je tijdens een reis met een camper echt geen luxe hoeft te verwachten, dat is immers ook deel van het avontuur, mag je het jezelf natuurlijk wel zo comfortabel mogelijk maken. Wil je net dat stukje extra comfort op reis? Met deze tips verloopt je reis soepel en ervaar je het comfort van thuis.


Een optimaal binnenklimaat

Een goede kwaliteit van lucht is belangrijk voor een optimale gezondheid. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je met een camper op reis bent. Wanneer het te warm, te koud, te droog of te vochtig is kunnen verschillende gezondheidsklachten de kop opspelen. Reis je af naar het warme zuiden van Europa? Dan staan hoge temperaturen en klamme nachten zeker op het programma. Gelukkig kun je ook in een camper gewoon gebruik maken van apparaten om je leven wat makkelijk te maken. Om de temperatuur wat te laten dalen kun je een luchtkoeler meenemen. Deze zijn er ook in klein formaat die je prima kwijt kunt in je camper. Ze zorgen ervoor dat de lucht koelt zodat je toch aangenaam binnen kunt zitten of kunt slapen met warm weer. Klik hier om te kijken welke luchtkoeler het meest geschikt is voor in jouw camper. 


Behaaglijk warm

Reis je af naar het noorden of ben je van plan in de winter te reizen? Dan heb je in plaats van een luchtkoeler meer plezier van een verwarming. Er zijn verschillende opties om het warm te krijgen in de caravan. Je kunt kiezen voor een kachel die werkt op gas, een elektrische kachel of een standkachel die je aansluit op de dieseltank. Je hebt hier overigens niet alleen in de koudere landen en in de winter plezier van. Ook in het voor- en najaar kan het in de avond en nacht flink afkoelen en een stuk kouder zijn dan je verwacht. Ook dan biedt een vorm van verwarming een uitkomst. Wil je geen kachel gebruiken, dan kun je ook kiezen voor een elektrische deken. 


Een matras om van te dromen

Wie zegt dat slapen in een camper afzien is? Ook in een camper kun je heerlijk slapen, zeker wanneer je op een prachtige rustige plek staat waar je in slaap valt met het geluid van de zee op de achtergrond. Een standaard matras helpt je de nachten door, maar wil je elke avond in een heerlijk bed kruipen dan kun je er ook voor kiezen om een matras van topkwaliteit speciaal op maat te laten maken. In de meeste gevallen past een standaard matras niet in je camper en moet je dus op zoek naar een alternatief. Er zijn bedrijven die een matras voor je op maat maken, soms zelfs binnen een uur tijd! Dus zelfs als je al op weg bent naar je bestemming heb je nog tijd om voor een matras van topkwaliteit te gaan. 


Luxe uitvoering

Campers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Aan elke soort camper hangt ook een verschillend prijskaartje. Wil je net dat beetje extra luxe ervaren tijdens je reis, kies dan voor een comfort camper waarin alles zit wat je nodig hebt. Denk aan een koelkast met vriesvak, eigen douche én toilet en zelfs een televisie en voldoende opbergruimte. En dat uitgevoerd met de beste materialen en mooi design. Je kunt kiezen voor een nieuwe of tweedehands camper. Een nieuwe camper heeft als voordeel dat je de eerste bent die er gebruik van maakt. Alles is in perfecte staat, ideaal wanneer je graag dat gevoel van comfort wil ervaren. De prijs is wel een stuk hoger dan wanneer je voor een tweedehands model kiest. Uiteraard kun je ook een camper huren, zeker als het je eerste reis betreft. Zo kun je uitproberen of een luxe camper bij je past. 


Alarmsysteem

Je wilt er niet aan denken, maar ook op reis kom je soms voor onaangename verrassingen te staan. Helaas zijn ook campers geliefd bij inbrekers. Spullen worden uit de camper gestolen of in het ergste geval nemen ze de hele camper mee. Met een alarmsysteem voor je camper hoef je je geen zorgen te maken en kun je met een gerust hart gaan slapen. Zo houd je vervelende bezoekers buiten de deur en hoef jij alleen maar te genieten van je reis.