Tweedehands Camper
Let hierop bij de aanschaf van een tweedehands camper

Let hierop bij de aanschaf van een tweedehands camper

Veel mensen die voor het eerst een camper gaan kopen, kiezen voor een tweedehands variant. Hiermee kun je voor een relatief lage prijs een mooie camper kopen. Hiermee kun je uittesten of een camper ook echt iets voor je is. Vervolgens kun je na enkele jaren voor een compleet nieuwe camper gaan die bij je wensen en behoefte past. Bij het aanschaffen van een tweedehands camper zijn er enkele aspecten waar je op dient te letten. In dit blog bericht willen we je graag meer informatie geven over waar je precies op moet letten bij het aanschaffen van een tweedehands camper.

Het verzekeren van een tweedehands camper

Een camper verzekeren is verplicht voordat je er mee de weg op kunt gaan. Er zijn verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten voor je camper. Zo kun je voor de minimaal verplichte verzekering gaan. Deze WA verzekering zorgt ervoor dat je de weg op mag met de camper. Voor veel mensen zorgt deze verzekering echter niet voor de juiste dekking. In dit geval ga je in gesprek met een verzekeringsadviseur. Deze neemt samen met je de verschillende verzekeringen door, zoals de beperkt casco en casco verzekering. Dit zorgt ervoor dat je een goede verzekering kunt kiezen voor jouw specifieke situatie.


Zoek een goede verkoper

Een camperverzekering afsluiten doe je nadat je een tweedehands camper hebt gekocht. Het kan lastig zijn om een geschikte camper te vinden. Allereerst is het belangrijk dat je een camper koopt die bij je wensen en behoefte past. Je stelt in eerste instantie een budget op en zoekt een passend model binnen dit budget. Vervolgens kun je verschillende verkopers van de camper af gaan om te kijken of de camper in goede staat is. Het is belangrijk dat je een betrouwbare verkoper zoekt die precies weet wat er met de camper aan de hand is. Bij het kopen van een tweedehands camper is het belangrijk dat je precies weet wanneer en hoeveel onderhoud er is gepleegd. Zo weet je zeker dat je niet snel voor dure reparaties komt te staan. Dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen.

De camper laten keuren voor vertrek

Als je de tweedehands camper hebt gekocht, en je hebt een camperverzekering afgesloten, ga je de camper laten keuren. Voordat je een lange reis gaat maken, is het verstandig dat je de camper compleet laat nakijken. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat de kans op defecten tijdens de reis zo klein mogelijk is. Daarnaast wil je natuurlijk ook goed het onderhoud bijhouden. Laat de camper bijvoorbeeld ook nakijken voordat je hem in de stalling parkeert.


Deel dit artikel met uw vrienden: