Je motor of auto verkopen? Lees eerst deze tips

Je motor of auto verkopen? Lees eerst deze tips

Is het tijd voor een nieuwe motor of auto? Dan zal je vast het voertuig waar jij de afgelopen jaren op hebt vertrouwd willen verkopen. Misschien doet het een beetje pijn in je hart, maar uiteindelijk kan je zo een nieuwe band met jouw nieuwe motor of auto opbouwen. Het liefst vang je natuurlijk zo veel mogelijk geld voor jouw oude motor of auto, maar hoe krijg je dat nou eigenlijk voor elkaar? Ben je hier nou benieuwd naar, dan kan deze blog jou wel helpen.

Zorg ervoor dat je voertuig klaar is voor verkoop

Je motor of auto is nog niet verkocht, maar toch is het belangrijk om deze van tevoren klaar te maken voor verkoop. Begin met een grondige schoonmaak van de binnen- en buitenkant zodat deze weer helemaal als nieuw ruikt en weer helemaal glimt. Zo zal je motor of auto er stralend uitzien op de foto’s die jij ervan online gaat zetten, en zullen potentiële kopers sneller op jouw voertuig reageren. Maar, het klaar maken voor verkoop betreft natuurlijk niet alleen het uiterlijk. Het kan verstandig zijn om even langs de dichtstbijzijnde garage te gaan. Zij kunnen jou verder helpen om jouw motor of auto even te checken en hier nog even aan te sleutelen voordat hij definitief verkocht wordt. Gelukkig is dit niet altijd nodig. Vaak kun je ook in de oorspronkelijke staat je motor verkopen

Vind het juiste platform

Nu je voertuig helemaal ready is om op de foto te gaan en om de deur uit te gaan, wil je zo snel mogelijk je auto verkopen of je motor online zetten. Je kunt de verkoop van jouw voertuig zelf regelen en je kunt dit ook door iemand anders laten doen. Wanneer je alles zelf wilt regelen, kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van speciale sites. Je wilt natuurlijk je voertuig zo snel mogelijk verkopen, dus hoe vind je nou de juiste site? Vraag even rond bij vrienden en familie hoe zij hun voertuig hebben verkocht. Verder kun je bijvoorbeeld online kijken naar reviews over verschillende platforms. Je kunt de verkoop ook uitbesteden aan een dealer. Een voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat je bij de aankoop van je nieuwe voertuig gebruik kan maken van de inruilwaarde van je oude voertuig.

 Heb je eindelijk je auto of motor verkocht? Dan is het nu tijd om je nieuwe voertuig te kopen. Wij wensen je in ieder geval veel rijplezier!