Fietsen mee op campervakantie? 5 verschillende manieren

Fietsen mee op campervakantie? 5 verschillende manieren

Het meenemen van fietsen op campervakantie biedt je de vrijheid voor avontuur en verkenning. Of je nu door het landschap wilt rijden, lokale dorpen wilt bezoeken of gewoon een handige manier zoekt om je te verplaatsen, fietsen kunnen een mooie aanvulling zijn op je reis. In dit artikel lees je vijf verschillende manieren om je fietsen mee te nemen met je camper.

1. Fietsendragers

Fietsendragers zijn een van de meest populaire opties om fietsen mee te nemen met je camper. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en configuraties, afhankelijk van het aantal fietsen dat je wilt vervoeren en het type camper dat je hebt. Een zeer aanbevolen model is de Thule EasyFold XT 2 933, die bekend staat om zijn gebruiksgemak, stevigheid en het vermogen om twee fietsen veilig te vervoeren. Dit type fietsendrager wordt meestal aan de achterkant van de camper gemonteerd, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot je fietsen zonder dat ze veel extra ruimte innemen.

2. Dakdragers

Voor degenen die de achterkant van hun camper vrij willen houden, zijn dakdragers een uitstekende optie. Hoewel ze wat meer moeite kosten om de fietsen op en af te laden, besparen ze ruimte en zorgen ze ervoor dat de achterdeur van de camper toegankelijk blijft. Dakdragers zijn ideaal voor lichtere fietsen en kunnen een goede optie zijn als je ook andere spullen zoals kajaks of surfplanken wilt meenemen.

3. Garage in de camper

Sommige campers zijn uitgerust met een ingebouwde garage aan de achterzijde, groot genoeg om een of meerdere fietsen te stallen. Deze optie biedt een goede bescherming tegen weer en wind en houdt je fietsen veilig opgeborgen tijdens het reizen. Het is een ideale oplossing voor waardevolle fietsen of als je simpelweg wilt dat je fietsen uit het zicht zijn.

4. Binnenin vervoeren

Als je camper groot genoeg is, kun je ervoor kiezen om je fietsen gewoon binnen te vervoeren. Dit vereist vaak dat je de fietsen deels demonteert, zoals het verwijderen van de wielen, om ze veilig te kunnen stallen. Hoewel dit misschien niet de meest handige optie is, biedt het wel bescherming tegen diefstal en weersinvloeden.

5. Aanhanger

Als je met een grote groep reist of als je gewoon niet zonder je uitgebreide collectie fietsen kunt, kan een aanhanger de oplossing zijn. Dit stelt je in staat om een aanzienlijk aantal fietsen mee te nemen, samen met alle andere benodigdheden die je voor je avontuur nodig hebt. Een aanhanger biedt flexibiliteit en ruimte, maar vereist wel dat je comfortabel bent met het trekken ervan.