De voordelen van een voertuigvolgsysteem voor jouw bedrijf

De voordelen van een voertuigvolgsysteem voor jouw bedrijf

Een voertuigvolgsysteem kan jouw bedrijf tal van voordelen bieden, waaronder beveiliging van voertuigen, kostenbesparing, verhoogde productiviteit, betere klantenservice en verhoogde veiligheid op de weg. Door het volgen van je voertuigen en waardevolle materieel krijg je inzicht in de locatie, gereden routes en start/stop momenten. Dit is een waardevolle oplossing, vooral voor bedrijven met bedrijfsvoertuigen. In dit artikel geven we je enkele tips om het meeste uit jouw voertuigvolgsysteem te halen.

Kies een betrouwbare en ervaren leverancier

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een voertuigvolgsysteem is het selecteren van een betrouwbare en ervaren leverancier. My GPS Tracker is een Nederlandse onderneming met meer dan 10 jaar ervaring en meer dan 30.000 actieve GPS trackers. Ze bieden persoonlijke en transparante dienstverlening voor zowel kleine als grote ondernemingen en worden positief beoordeeld door onafhankelijke reviewsites met een score van 9+. Ze hebben zowel standaard als branche-specifieke GPS oplossingen en bieden een kosteloze API-koppeling voor integratie met jouw eigen softwareoplossingen.

Profiteer van inzicht in gebruiksuren en rijstijl

Een voertuigvolgsysteem helpt je niet alleen bij het lokaliseren van voertuigen, maar biedt ook inzicht in gebruiksuren en rijstijl. Dit kan je helpen bij het plannen van onderhoud en het voorkomen van diefstal of vermissing van werkmaterieel. Bovendien kan je met deze informatie de brandstofefficiëntie optimaliseren en de veiligheid op de weg verbeteren. Voor lease- en verhuurbedrijven is een voertuigvolgsysteem ook handig voor rittenregistratie en brandstofoptimalisatie.

Stel notificaties en alarmeringen in voor extra beveiliging

Het instellen van notificaties en alarmeringen is een belangrijke functie van een voertuigvolgsysteem om je voertuigen en materieel te beschermen tegen diefstal en sabotage. Zo kan je automatische alerts instellen voor beweging, sabotage of het verlaten van beveiligde zones. Dit zorgt voor extra beveiliging en gemoedsrust, zodat je altijd op de hoogte bent van de locatie en status van jouw voertuigen en waardevolle materieel.

Gebruik het voertuigvolgsysteem voor betere klantenservice

Een voertuigvolgsysteem kan ook een waardevolle tool zijn voor het verbeteren van de klantenservice. Door live locaties, snelheden en routes te bekijken, kan je jouw klanten beter en sneller informeren over de verwachte aankomsttijden van jouw voertuigen. Voor transport- en distributiebedrijven is het bijzonder handig om gedetailleerde informatie te krijgen over de route en deurstatus van trailers. Hierdoor kan je jouw klanten op de hoogte houden van zendingen en een betere service bieden.

Optimaliseer bedrijfsvoering en verhoog omzet, marge en klanttevredenheid

Tot slot kan een voertuigvolgsysteem je helpen om de bedrijfsvoering te optimaliseren en de omzet, marge en klanttevredenheid te verhogen. Door waardevolle inzichten te bieden, kan je jouw wagenpark efficiënter inzetten, kosten besparen en de productiviteit verhogen. Bovendien draagt een voertuigvolgsysteem bij aan een betere klantenservice, wat resulteert in een hogere klanttevredenheid en een sterker merkimago.

Het implementeren van een voertuigvolgsysteem, zoals die van My GPS Tracker, is een slimme investering voor bedrijven met bedrijfsvoertuigen. Door deze tips te volgen, kan je het meeste uit jouw voertuigvolgsysteem halen en jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.