Met de camper door Amerika…een echt avontuur

Zin in een echt avontuur? Genieten van een puur gevoel van vrijheid, de wind in je haren voelen en gewoon rijden waar en wanneer je maar wilt? Dan heb ik een goede tip voor je: Rijd met de camper door de VS!

Met de camper door de VS.... Wat nog steeds niet spectaculair klinkt, wordt al snel een spannende reis. Want als je altijd je accommodatie bij je hebt, ben je zo vrij als de wind en kun je de uitgestrektheid en de vele bezienswaardigheden van de VS zien. Stel je jezelf voor: Bed, bad, eten, mobiel matras - je hebt altijd alles bij je en je rijdt altijd.... Een echte "road trip" zoals je die misschien wel kent van films.

Met de camper door de VS

Breng je vakantie op de camping door met je grootmoeder of oom aan het meer, neem je hond mee voor een ritje en passeer de ijsman, dat was vroeger zo! Iedereen die denkt dat kamperen nu helemaal ouderwets is heeft het verkeerd! Integendeel: het huren van een camper is helemaal trendy en niet meer alleen voor gezinnen. Met een camper ben je zeer flexibel en kun je tijdens je vakantie een land verkennen zonder de tijd, financiële en lokale eisen van de hotels te hoeven volgen! Eén ding is duidelijk: een camper vakantie betekent pure vrijheid. En voor degenen die minder zin hebben in een regelmatige pakketreis en meer in de stemming zijn voor een avontuur op hun volgende vakantie, is een camper de juiste keuze!

En wat is er spannender en interessanter dan een kampeertocht door het land van de vrijheid bij uitstek, door de VS?

Maar waar moet ik rekening mee houden als ik geïnteresseerd ben in zo'n vakantie? Hoe kan ik een geschikte camper huren, waar en onder welke voorwaarden, waar moet ik rekening mee houden? Welke routes rijd ik het beste, waar zijn er goede plaatsen voor mijn camper? We hebben de belangrijkste informatie en richtlijnen voor je individuele kampeerreis door de VS samengesteld!

Camper USA - Waar je rekening mee moet houden bij het huren van een camper

Als je in de VS landt, is het gebruikelijk om de eerste nacht in een hotel door te brengen. Omdat de meeste accommodaties rond lunchtijd worden verhuurd en je waarschijnlijk toch al last hebt van een kleine jetlag, is een onmiddellijke start niet de moeite waard. De volgende dag ga je naar de verhuurder van campers. Vaak bieden ze je zelfs een pendelbus aan om je op te halen bij je hotel.

In de Verenigde Staten zijn er veel camperverhuurders. Bij CU Camper vindt je de perfecte camper voor je persoonlijke behoeften. Hier kun je de beste prijs filteren uit een enorme selectie van campers voor Noord-Amerika en Canada. Je krijgt alle extra's die je nodig hebt en kunt je camper direct online boeken.

Wil je extra apparatuur zoals kinderzitjes, broodroosters of televisies? Welke verzekering heb je nodig?

In de regel is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht, maar in het ergste geval is dit vaak niet voldoende. Als je een verzekering met "verdere dekking" afsluit, ben je ook verzekerd als je buiten je schuld in een ongeval terechtkomt en de veroorzaker gewoon weggaat of gewoonweg wanneer een eenvoudige aansprakelijkheidsverzekering niet meer volstaat. Je kunt je tegen bijna alles verzekeren en het is aan jou wat je nodig hebt en wat je niet nodig hebt. Alleen dakschade kan niet worden verzekerd.

Vooraf reserveren?

Over het algemeen is het raadzaam om vooraf via internet te reserveren in plaats van ter plaatse te huren. Want alleen als je jezelf al hebt geïnformeerd, kun je er zeker van zijn dat je ter plekke niets overbodigs toevoegt.

Dit geldt ook voor de kilometerpakketten. Maak van tevoren een plan welke route je wilt reizen en hoeveel mijl dat betekent. En dan nog een paar kilometer: Vaak hebben de kampeerburen onderweg een goede tip voor een bezienswaardigheid of kun je iets bedenken wat je zelf kunt zien.

Kleine "omwegen" maken deel uit van een ongebonden gevoel van vrijheid en zijn meestal de moeite waard! Je moet je ervan bewust zijn dat mijlen die je uiteindelijk te veel hebt gereden je altijd meer kosten dan de mijlen die je van tevoren hebt geboekt. Dus: Plan een royaal kilometerpakket.