Camperplaatsen in Normandië Frankrijk

Camperplaatsen in Normandië Frankrijk

Normandië is een prachtige streek ten Noordwesten van Frankrijk. Er zijn dan ook veel camperplaatsen te vinden. Houd wel rekening met het (zee)klimaat in Normandië. De winters zijn niet heel streng maar wel onstuimig. De zomers zijn niet (ontzettend) heet en er kan geregeld wat neerslag vallen. Gelukkig houdt de regen, over het algemeen, niet lang aan. Het klimaat in Normandië is ideaal om uitstapjes te maken en dingen te doen. Wil je echter verzekerd zijn van zonovergoten dagen dan kun je hier beter niet naar toe gaan.

Camperplaats Cap de la Hague

In Cap de la Hague zijn vele campings te vinden. Het is dus een kwestie van de juiste camping vinden om daar de camper kwijt te kunnen. Vanuit daar kunnen leuke winkeltjes, stranden en stadjes bezocht worden. Ten Noordwesten van het schiereiland Cotentin ligt Cap de la Hague, de kust van Cotentin is echt prachtig.

Camperplaats Deauville

Deauville is een badplaats aan de Normandische kust met nog geen 5.000 inwoners. Het plaatsje staat bekend om zijn vele festivals. Houd je van golfen? Dat komt dan goed uit, er zijn veel golfbanen te vinden! Ook in Deauville zijn er veel campings te vinden waar je terecht kunt met de camper.

Camperplaats Honfleur

Honfleur is een havenstadje in Normandië. Er zijn veel bezienswaardigheden te ontdekken. Het museum; Musée Eugène Boudin is een echte aanrader. De kunstschilder Eugène Boudin kwam uit Honfleur en is inmiddels overleden. Zijn schilderwerken zijn nog wel steeds te bewonderen in zijn eigen museum. De Sint-Catharinakerk in Honfleur is eeuwen geleden gebouwd en helemaal van hout, erg bijzonder. Deze kerk is de grootste houten kerk in Frankrijk. In en rondom Honfleur zijn er campings te vinden waar ook campers toegestaan zijn.

Camperplaats Falaise

In een kasteel in Falaise is de hertog van Normandië geboren. Willem I oftewel Willem de Veroveraar was zijn naam. Onder de naam Willem II was hij hertog van Normandië. Het kasteel is zeker een bezoekje waard.

Ben je sportief dan is Falaise ook een goede plek om naar toe te gaan. In de groene omgeving kun je heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken, kajakken et cetera. In Falaise zijn verscheidene campings te vinden, ook deze hebben camperplaatsen.

Camperplaats Rouen

Rouen is een oude stad en tevens de historische hoofdstad van Normandië. Er zijn veel kerktorens te vinden, het wordt dan ook de stad met de honderd torens genoemd. De kathedraal van Rouen is zeer bekend en indrukwekkend. Het is een gotisch bouwwerk en de kathedraal was ‘klaar’ in de 16e eeuw. De bouw van deze kathedraal duurde namelijk 3 eeuwen maar het resultaat mag er dan ook zijn. Naast al deze historie bezit Rouen veel goede restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Er zijn campings in Rouen, het zou dus moeten lukken om een camperplaats te kunnen bemachtigen.

Normandië en een stukje geschiedenis

Normandië kent een integrerende geschiedenis. Europa werd bevrijd van de nazi’s door de geallieerden in 1944-1945, onder andere vanuit Normandië werd begonnen met deze bevrijdingsactie.

Normandië heeft dus een grote rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet voor niets gaan er elk jaar nog ontelbaar veel mensen naar deze regio. Op het schiereiland Cotentin, begin juni 1944, landden soldaten om te beginnen met het bevrijden van Europa. De militaire Operatie Overlord, codenaam van de operatie, was ingezet. Het was een invasie door de westerse geallieerden, om precies te zijn op 6 juni 1944: D-Day. Dit was het begin van de bevrijding van West-Europa. Om meer te weten te komen over deze geschiedenis zijn er verschillende musea te vinden in de plaatsjes rond de invasiestranden.