Met de camper op rondreis door Spanje

Met de camper op rondreis door Spanje

Een rondreis met de camper maken staat gelijk aan genieten van het ultieme vrijheidsgevoel. Spanje is hier bij uitstek een heel goed land voor. Er zijn ook veel mensen die overwinteren in Spanje omdat het klimaat daar altijd net iets beter is dan in Nederland. Natuurlijk komen er in Spanje ook strenge winters voor maar Spanje is een groot land, waar dus ook (grote) klimaatverschillen voorkomen. Het voordeel van een camper is dat je zelf kunt bepalen waar je precies naar toe gaat, ook de duur bepaal je zelf. Heb je het ergens niet naar je zin dan kun je zonder al te veel moeite weer verder reizen.

Spanje is een groot land en telt maar liefst zo’n 47 miljoen inwoners, de oppervlakte van het land is bijna 506.000 km2. Groot genoeg dus om rond te kunnen reizen met de camper en fantastische plekken te ontdekken.

Zelf de reis uitstippelen of dit uitbesteden?

Er zijn verschillende manieren om de camper rondreis uit te stippelen. Je kunt zelf bijvoorbeeld online op zoek gaan naar mooie bestemmingen. Spanje heeft veel mooie regio’s, streken en provincies. Hoe verder je naar het Zuiden van Spanje trekt, hoe warmer het er zal zijn. Houd hier rekening mee, vooral in de zomer kan het in het Zuiden enorm warm zijn.

Kun je goed tegen de warmte dan is het waarschijnlijk wel te doen en naar het strand gaan behoort dan natuurlijk altijd nog tot één van de mogelijkheden. Zelf kun je dus je route gaan bepalen maar dit zou je ook kunnen uitbesteden aan bijvoorbeeld een reisbureau. Dit kan online, er zijn immers reisaanbieders genoeg. Daarnaast kun je zelf ook naar een reisbureau toegaan. Je kunt uitleggen aan de desbetreffende medewerk(st)er wat je van plan bent te gaan doen en vragen of hij of zij je kan helpen met het uitstippelen van een reis. Ook kan je hulp krijgen bij het vinden van leuke campings en/of parken waar je de camper voor een bepaalde tijd kunt neerzetten. Van de medewerk(st)er van het reisbureau mag je ook veel kennis verwachten over het desbetreffende land, in dit geval Spanje.

Schroom dan ook niet om veel vragen te stellen en je goed te laten informeren, dat is immers hun werk! Je betaalt misschien wel net iets meer dan wanneer je zelf op onderzoek uit zou gaan maar daar krijg je dan ook weer veel voor terug.

Tips voor een paar mooie plekken in Spanje

Zoals elk land heeft ook Spanje veel mooie gebieden en bezienswaardigheden. Een uitstapje naar Gibraltar is zeker de moeite waard. Gibraltar is een schiereiland en ligt in het zuidelijkste puntje van Spanje. De rots van Gibraltar is wereldberoemd en het meest kenmerkend van Gibraltar. Officieel hoort Gibraltar bij Engeland, de Spanjaarden zijn er overigens nog steeds niet blij mee dat Gibraltar niet bij hen hoort.

De natuur op Gibraltar is prachtig, je kunt er prachtig wandelen en de botanische tuinen zijn rustgevend en romantisch. Tevens zijn er veel religieuze gebouwen te vinden. Gibraltar valt onder de regio Andalusië. In Andalusië zelf zijn een aantal toeristische steden en tevens gemeenten te vinden, te denken valt aan Málaga, Sevilla en Granada. Sevilla is zelfs de hoofdstad van Andalusië. Het zijn stuk voor stuk prachtige steden om te bezoeken.

Daarnaast zijn er nog zoveel andere mooie streken in Spanje die de moeite waard zijn om naar toe te gaan. Maak allereerst voor jezelf inzichtelijk naar welke streken je precies toe wilt met de camper en stippel aan de hand daarvan een mooie rondreis uit.