Bagagetips voor jouw camperreis!

Bagagetips voor jouw camperreis!

Ga jij binnenkort op vakantie met de camper? Dan hebben wij nog wat goede bagagetips voor je! Met een goede voorbereiding ga je een stuk relaxter op pad!

Opbergruimte

In de camper is over het algemeen voldoende opbergruimte. Het fijne aan een camper is dat je niet uit een koffer hoeft te leven en dat je al jouw spullen overzichtelijk en op vaste plekken in de kasten kunt leggen.

Heb je toch niet voldoende ruimte voor al je spullen? Je kunt kiezen voor een bagagebox voor achter op de caravan of een dakkoffer kopen, zodat je snel en gemakkelijk wat extra opbergruimte creëert. Hierdoor kun je makkelijk wat extra kampeermeubelen of fietsen meenemen, zonder dat deze onderweg het woongedeelte van de camper in beslag nemen (en vies maken).

Houd de camper en jezelf schoon

Om ervoor te zorgen dat je camper schoon blijft, ook wanneer je op een modderige camping komt te staan, raden we aan om een lichte rubberen deurmat mee te nemen die je voor de deur van de camper legt. Ook is het slim om altijd je schoenen altijd uit te doen wanneer je de camper betreedt. Verder is het raadzaam om wat plastic handschoenen mee te nemen. Wel zo prettig wanneer je de camper aan gaat sluiten of loskoppelt op de rioleringsaansluiting van een camping.

Ook handig!

Stopcontacten zijn in het buitenland soms anders dan in Europa. Neem een wereldstekker mee op pad, zodat je overal je spullen kunt gebruiken en opladen. Het aantal stopcontacten in een camper is meestal beperkt. Een stekkerdoos is dan ook handig om mee te nemen, zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Ook kun je er voor kiezen om wat vaker onderweg je oplader te gebruiken.

Tot slot raden we ook aan om een tafelkleed en/of placemats mee te nemen voor onderweg. Wanneer je stopt bij een picknickbankje is het wel zo fijn als je jouw boterhammen niet op een vieze tafel hoeft te leggen!