Backpacken versus reizen met de camper door Australië

Backpacken versus reizen met de camper door Australië

Ben je van plan binnenkort in Australië te gaan reizen? Dan is het handig om nu alvast deze reis voor te bereiden! Zelfs als je nog geen datum hebt gepland, kan je alvast een paar dingen voorbereiden zoals hoe je precies wil gaan reizen. Wil je bijvoorbeeld backpacken door Australië of ga je liever op pad met de camper? Ga je in je eentje reizen, met een vriend(in) of met een groepje? Door te beginnen met het bedenken van je wensen en voorkeuren van deze reis ben je beter voorbereid tijdens het boeken van je reis. Zowel backpacken als reizen met een camper heeft voor- en nadelen. Dus wat zijn deze precies?

De vrijheid van backpacken

Backpacken staat bekend om de vrijheid die hier bij komt kijken. Het biedt de mogelijkheid om spontaan te zijn, om te gaan en staan waar je wilt, zonder je zorgen te maken over vaste schema's of routes. Voor velen is de aantrekkingskracht van backpacken het avontuurlijke aspect ervan. Je kunt nieuwe mensen ontmoeten, afwijken van je originele planning en authentieke ervaringen opdoen die je misschien niet zou tegenkomen bij traditioneel reizen. Met backpacken verblijf je meestal in hostels.

Het gemak van reizen met de camper in Australië

Aan de andere kant biedt reizen met de camper een ander soort vrijheid. Het gemak van een huis op wielen hebben, waarin je kunt slapen, eten en ontspannen, maakt het tot een aantrekkelijke optie voor velen. Met alle voorzieningen binnen handbereik hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van accommodatie of het plannen van maaltijden. Je kunt op je eigen tempo reizen en stoppen waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft geen moeite te doen voor het vinden van het juiste vervoer naar de volgende plek en je hoeft je geen zorgen te maken dat je vervoer op het laatste moment word afgezegd.

Kostenvergelijking

Een belangrijke overweging bij het kiezen tussen backpacken en reizen met de camper is de kostenfactor. Bij zowel backpacken als reizen met de camper komen er nog kosten bij voor de maaltijden en activiteiten. Toch zijn de kosten vaak heel anders. Voor het backpacken ben je afhankelijk van een keuken in de hostel en vaak moet je de maaltijd buiten de deur zoeken. In de camper heb je vaak een kooktoestel tot je beschikking zodat je goedkoop je eigen eten kan bereiden. De hogere kosten bij de camper zijn de brandstofkosten en de huurkosten. Bij het backpacken heb je te maken met de kosten voor accommodatie. Maak voor jezelf een gedetailleerd budget en bekijk welke vorm van reizen bij jouw budget zou passen.

Ervaringen onderweg

Beide reisstijlen bieden unieke ervaringen onderweg. Met backpacken krijg je de kans om de lokale cultuur echt absorberen, nieuwe mensen te ontmoeten en verborgen juweeltjes ontdekken die alleen toegankelijk zijn voor degenen die bereid zijn off-the-beaten-track te gaan. Met de camper heb je juist de flexibiliteit om je eigen route te plannen en de vrijheid om te genieten van adembenemende landschappen en natuurlijke schoonheid vanuit het comfort van je eigen huis op wielen. Elke ochtend kan je zelf een route uitstippelen voor de dag.

Milieubewuste keuzes

Als je graag milieubewust reist, is het belangrijk om de impact van je reisstijl te overwegen. Hoewel backpacken over het algemeen als een milieuvriendelijkere optie wordt beschouwd vanwege het lagere brandstofverbruik en de kleinere ecologische voetafdruk, zijn er ook manieren om milieubewust te reizen met de camper. Door zuinig te rijden, afval te minimaliseren en te kiezen voor campings met milieuvriendelijke voorzieningen, kun je je impact op het milieu verminderen, ongeacht welke reisstijl je kiest. Kies bijvoorbeeld ook voor waszakken voor op reis om je kleding in één keer te kunnen wassen zodat je minder water verbruikt. Andere tips zijn het plannen van je reis naar en in Australië.

De beste reisstijl voor jou

Er is niet één reisstijl die het beste zou kunnen zijn voor jou. Het gaat er vooral om wat je wensen, behoeften en budget zijn voor deze reis door Australië. Dus of je nu kiest voor backpacken of reizen met de camper, beide opties bieden unieke voordelen en ervaringen die je reis onvergetelijk zullen maken.