5 aspecten waar je op moet letten bij het afsluiten van een camperverzekering

Wanneer de vakanties aanbreken gaat menig Nederlanders er het liefst een paar weekjes tussenuit. Of dit nu een verre reis naar Bali is of bijvoorbeeld een all-inclusive resort in Turkije is om het even. Zoals bekend zijn er talloze manieren om op vakantie te gaan. Om uit te rusten, om te ontdekken of om bijvoorbeeld alleen maar de wandelen.

Een campervakantie

Eén van de leukste manieren van vakantie vieren is echter met een camper. Een roadtrip door Europa met een camper is een geweldige manier van reizen, aangezien je zoveel in een relatief korte tijd kunt zien. En dan heb je ook nog eens je huis bij je. Wel is het belangrijk dat je de juiste verzekering afsluit. Dit om problemen tijdens en na de vakantie de problemen. Om jou hiermee te helpen vertellen we je in dit artikel over 5 aspecten waar je op moet letten. En anders check je deze website met camperverzekeringen.

1. De soort verzekering
Allereerst in het zaak te bepalen wat voor soort verzekering je gaat afsluiten. Je kunt hierbij kiezen uit een WA, een WA aangevuld met beperkt casco en een WA aangevuld met casco. Alle drie de verzekeringen verschillen vooral in de dingen waarvoor je exact verzekerd bent. Het is daarom belangrijk af te wegen hoe groot jij de risico’s tot schade inschat en hoe je jezelf en andere weggebruikers inschat. 


Een WA verzekering dekt alleen de schade die je aanricht bij anderen. Schade aan de eigen camper wordt hierbij niet vergoed. Als je deze WA verzekering aanvult met beperkt casco, ben je naast de schade aan anderen ook verzekerd tegen diefstal en bijvoorbeeld schade aan de ruiten door flinke hagel. Tot slot hebben we nog een WA verzekering met volledig casco. Bij deze laatste wordt ook de schade aan je eigen camper nog vergoed. Bij deze laatste verzekering ben je dus in principe het meest safe. Echter kost deze ook het meest.

2. De camper inboedel

Als je in een camper reist, dan heb je naast de camper zelf een hoop spullen bij je. Het is namelijk mogelijk in een camper net wat meer mee te nemen dan in een vliegtuig. Wat te denken van een laptop of bijvoorbeeld een iPad? De meeste verzekeringen dekken een gedeelte van eventueel verlies of schade. Het is dan ook aan te raden dit goed uit te zoeken. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen die jij meeneemt, kun je hier een beslissing over nemen. 


3. Het aantal kilometers

Sommige camperverzekeringen vergoeden maar tot een beperkt aantal kilometers. Het is dan ook altijd raadzaam goed na te gaan hoe dit bij jouw verzekering zit. Het is zonde als je heel ver reist, waarna je opeens niet meer verzekerd bent. Houd hier zeker rekening mee. 


4. De bestuurder

Waarschijnlijk heb je bij het huren van een auto of camper ooit moeten aangeven wie de bestuurder gaat zijn. Het komt vaak voor dat alleen degene die rijdt verzekerd is. Let dan ook zeker op dat eventuele andere mensen die de camper gaan besturen ook meeverzekerd zijn. Het valt immers niet uit te leggen als iemand anders rijdt en er vervolgens een ernstig ongeluk gebeurd. Buiten de lichamelijke schade natuurlijk.


5. Vergelijken van camperverzekeringen

Als jij op zoek gaat naar het juiste vliegticket, dan kom je ongetwijfeld al snel op een vergelijkingssite terecht. Doe dit ook met een camperverzekering. Op die manier heb je een duidelijk beeld van de kosten en welke voordelen er per verzekering gelden. Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg websites waar je dit kunt doen. Het kan zomaar voorkomen dat je bij de een tot wel 100 euro goedkoper uit of dat er een bepaald voordeel valt te behalen met betrekking tot het aantal gereden kilometers. 

 

Voorkomen is beter dan genezen

In dit artikel heb je gelezen over het afsluiten van een camperverzekering. Een dergelijke vakantie mag vaak het nodige kosten, waardoor je misschien nog wel liever dan ooit niet tegen problemen aan wilt lopen. Zorg er daarom voor dat de reis perfect is voorbereid en dat je achteraf niet tegen onnodig hoge extra kosten aanloopt. De uitspraak “voorkomen is beter dan genezen” heb je niet voor niets wel eens ergens langs zien komen. Als jij deze zaken goed op orde hebt is er niets dat je nog weerhoudt van een overheerlijke, welverdiende vakantie, waarbij alles op rolletjes loopt. Het enige wat je nu nog nodig hebt is een lekker zonnetje en een fijne plek aan een meertje tussen de bergen.