Met je camper naar de Tour de France

Met je camper naar de Tour de France

Ieder jaar wordt er in Frankrijk één van de grootste sportevenementen ter wereld gehouden, de ‘Tour de France’. Bijna 200 renners starten jaarlijks aan het meest prestigieuze wielertoernooi ter wereld. Ruim drie weken lang, wordt er op enkele rustdagen na onafgebroken dagelijks tot wel bijna 5 uur gefietst met een gemiddelde snelheid die ligt tussen de 40 en 60 kilometer per uur. Absolute topsport als je het ons vraagt! Al sinds jaar en dag staan de bermen langs de route van de Tour vol met enthousiaste toeschouwers die hun helder toejuichen. Hele hordes met mensen trekken met zowel de auto als de camper naar Frankrijk om de tour op de voet te kunnen volgen. Maar hoe kun je nou op een praktische manier alles van de tour zien en tegelijkertijd genieten van een welverdiende vakantie.

Planning 

Jaarlijks trekt dit wielerevenement ruim 12 miljoen fysieke bezoekers. Ondanks dat dit is verdeeld over 3 weken met dagelijks routes van minder dan 100 kilometer, blijft het toch een hele organisatie om ervoor te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Wanneer jij de tour op de voet wilt volgen met je camper, is het dus belangrijk dat je vooraf een goede planning maakt. Je wilt immers niet te laat op de plek van bestemming aankomen, want dan zijn de wegen afgesloten en kun je er niet meer terecht. Wil je enkel genieten van de laatste etappes van de tour, dan is het perfect in het verlengde van je trip naar Frankrijk door te reizen naar het zuiden van Spanje. Dit kan per camper, maar je kunt er ook voor kiezen je camper in Frankrijk te laten staan en vanuit daar op het vliegtuig te stappen. Je kunt dan eenvoudig kiezen om bijvoorbeeld een auto of camper te huren, zodat je direct vanuit het vliegtuig naar de plaats van bestemming kunt rijden.

Verzekeringen

Wanneer je er met de camper op uit gaat, dan is het wel belangrijk dat je zeker weet dat deze goed is verzekerd. Het is dus dan ook aan te raden om voor vertrek even met je verzekeraar te bellen om te vragen hoe jouw camper is verzekerd en of het eventueel noodzakelijk is om deze verzekering verder uit te breiden. Je kunt net als online je autoverzekering berekenen, ook kijken wat je voor je camper kwijt bent wanneer je deze wilt verzekeren. Het kan namelijk heel goed zijn dat jij je camper niet het hele jaar door gebruikt, waardoor je ervoor kiest deze gedurende deze periode te schorsen.

Tijd 

Je wil natuurlijk optimaal genieten van je tijd in Frankrijk. Niet alleen om de Tour de France op de voet te kunnen volgen, maar ook om na afloop van de etappes te kunnen genieten van al het andere moois wat dit prachtige land je te bieden heeft. Door ervoor te zorgen dat je alles vooraf vastlegt, voorkom je dat je op het moment dat je daadwerkelijk aankomt voor een verrassing komt te staan. Vooral tijdens dergelijke evenementen is het essentieel vooraf je plekje te claimen, want de kans dat jij ter plaatste nog een plekje weet te bemachtigen is een utopie. Wil je niet met de camper, dan is een auto ook een prima optie. Online kun je eenvoudig een auto huren. Bij de gerenommeerde bedrijven kun je in principe eenvoudig vanuit Nederland een auto huren in Frankrijk, maar ook in Frankrijk zelf mocht dit in de toekomst nodig zijn.