Tweedehands Camper
Help! Ik krijg mijn camper niet verkocht.

Help! Ik krijg mijn camper niet verkocht.

Als je op deze pagina terecht gekomen bent, denk je wellicht dat je in een lastig parket zit. Het is vervelend als je je camper al maanden te koop hebt staan op diverse online marktplaatsen, maar je eigenlijk nooit een serieuze reactie hebt gehad. Natuurlijk weet je dat je oude camper met kapotte versnellingsbak niet meer de allermooiste is,  maar de motor draait nog en je had verwacht dat er toch minstens één iemand zou zijn die er een paar honderd euro voor over had. Vervelend genoeg is inmiddels ook de Apk verlopen en wil je nu zo snel mogelijk van de camper af. Gelukkig is er altijd een uitweg: de autosloperij!

Breng je camper naar de autosloperij                                 

Hoewel je in eerste instantie niet direct aan de autosloperij dacht of wilde denken, is het toch een uitstekende manier om zo snel mogelijk van je camper af te geraken. Er zijn in Nederland een paar honderd autosloperijen en een gedeelte van die autosloperijen koopt ook sloopcampers in. Ben je benieuwd waar je zo’n campersloperij in jouw buurt kan vinden? Neem dan hier een kijkje.

Levert een sloopcamper nog iets op?

Helaas viel het aantal reacties op je advertentie erg tegen. Eigenlijk was er geen een serieuze koper die je camper over wilde nemen. Je hebt de hoop inmiddels opgegeven en wil er nu zelfs zonder vergoeding vanaf. Je enige uitweg, de autosloperij, kan gelukkig toch vaak een vergoeding betalen voor je camper. De vergoeding die je voor  je camper ontvangt, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de staat waarin deze verkeert, het aantal bruikbare camper onderdelen, schaarste en leeftijd. Veel oude campers zijn, in tegenstelling tot auto’s die voornamelijk van metaal gemaakt zijn, gemaakt van hout en plastic. Afbouwen kost veel tijd kost en het aantal recyclebare materialen valt tegen. Toch krijg je in vrijwel alle gevallen een vergoeding die op kan lopen tot honderden en soms wel duizenden euro’s. Misschien was je er niet van op de hoogte, maar veel autosloperijen handelen namelijk ook in tweedehands voertuigen. Dat betekent dat zij ook tweedehands campers en schadecampers inkopen. Indien nodig repareren kunnen ze worden gerepareerd met tweedehands camper onderdelen. Is jouw camper kapot, maar wel gewild? Dan kan de vergoeding dus flink oplopen.

Moet ik mijn camper zelf inleveren of wordt deze opgehaald?

Is de motor van je camper kapot of is de Apk verlopen? Dan is deze vraag waarschijnlijk erg relevant. Een camper verplaatsen is een kostbare aangelegenheid, omdat deze niet zomaar kan worden getransporteerd met een kleine aanhanger of oprijwagen. Je zult dus echt op zoek moeten naar een bedrijf dat jouw camper kan transporteren. Hier hangt vaak een vervelend prijskaartje aan; zeker als je camper niet veel meer opbrengt. Gelukkig zijn er autosloperijen die jouw camper op locatie kunnen ophalen. Informeer goed naar de mogelijkheden voor je met een autosloperij in zee gaat. De vergoeding die je ontvangt is daarom niet de enige belangrijke factor die je mee moet meenemen in je overweging.


Deel dit artikel met uw vrienden: