Tweedehands Camper
Camper huren - hoe werkt dat?

Camper huren - hoe werkt dat?

Een camper huren, hoe gaat dat precies in zijn werk? Het lijkt eenvoudig maar je zult goed moeten letten op een aantal dingen. Je zult je af moeten vragen wat voor een camper je nodig denkt te hebben. Indien de camping of het park waar je wilt verblijven voorzien is van sanitair dan is het ineens een stukje minder belangrijk of de camper wel of geen toilet en/of douche heeft. Ook is het handig om te bekijken of je wel goed kunt slapen in de camper, met andere woorden; wat zijn de maten van het bed/de bedden?

Je kunt je ook afvragen of de camper voorzien moet zijn van een kookstel. Het kan natuurlijk zo zijn dat jij het juist geen probleem vindt om continu uit eten te gaan. Ook de grootte van campers verschillen uiteraard. Bepaal van tevoren voor jezelf, of samen met je eventuele partner en kinderen hoe groot de camper moet zijn voordat je daadwerkelijk tot het huren van een camper overgaat. Campers zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, ieder mens is anders en kijkt dus ook anders aan tegen het huren van een camper.

Waar huur je de camper?

Dan de grote vraag; waar huur je zo’n camper? Online is er een groot aanbod van huurcampers. Er zijn tig aanbieders wat maakt dat je door de bomen het bos niet meer ziet, probeer hier doorheen te prikken. Kijk bijvoorbeeld of je ergens kunt zien hoe lang de website al ‘in de lucht’ is.

Ook kun je kijken of je ergens reviews van de desbetreffende aanbieder kunt vinden. Door goed onderzoek te doen bespaar je je achteraf een hoop ellende. Je zult echt niet de eerste zijn die via Internet opgelicht wordt. Betaal daarom nooit vooraf, ook niet een gedeelte. Je zou ook een afspraak kunnen maken om de camper eerst alleen maar te komen bekijken.

Neem iemand mee die verstand heeft van het technische gedeelte zodat hij of zij een (kleine) check kan doen, dat wil zeggen; even onder de motorkap kijken, de bandenspanning controleren, is de camper goed onderhouden et cetera. Zelf kun je uiteraard bekijken of de camper schoon is, dat is namelijk erg belangrijk. Heb je er een goed gevoel bij dan kun je misschien meteen tot een deal komen met de verhuurder.

Twijfel je, slaap er dan gewoon rustig een nachtje (of 2) over, in je eigen bed welteverstaan. Er zijn genoeg aanbieders en dus ook genoeg campers te huur.

Betaal niet teveel camperhuur

Zoals net ook al aangegeven, doe goed onderzoek en vergelijk goed alvorens je een camper huurt. Bepaal van tevoren je maximale budget zodat je goed kunt onderhandelen met de verhuurder.

Wanneer je eenmaal een camper op het oog hebt, check dan eerst of deze beschikbaar is voor de periode waarin jij hem nodig hebt. Zorg er vervolgens voor dat je weet hoeveel de huur bedraagt. Je zou een lager bod kunnen overwegen, wie weet wordt deze geaccepteerd door de verhuurder. Doe je dit liever niet omdat je geen onderhandelaar bent dan is dat natuurlijk ook een keuze.

Ben je een bepaald bedrag overeengekomen dan is de deal rond, na het tekenen van het contract uiteraard. Lees het contract zorgvuldig door en stel vragen indien er dingen onduidelijk zijn. Vaak staan er kleine lettertjes in het contract, lees deze ook goed door. Een goede voorbereiding is het halve werk en op deze manier heb je er in ieder geval alles aan gedaan om een goede camper te huren! Bonne voyage!


Deel dit artikel met uw vrienden: