• Email: info@tweedehandscamper.nl
  • Verkoop jouw Camper op Tweedehandscamper.nl
Met de camper op reis door Canada

Met de camper op reis door Canada

Een reis met de camper door Canada zal voor veel mensen op de bucketlist staan. Dat is hartstikke logisch, want het Noord-Amerikaanse land is simpelweg prachtig. Als jij ook van plan bent om zo’n vakantie nemen dan moet je een eTA Canada aanvragen. Dit is een verplicht reistoestemming waardoor je zonder visum naar Canada mag vliegen. Het aanvragen van een eTA duurt een paar minuten en kost 19,95 euro per persoon.

Nadat je een eTA hebt ontvangen kun je gaan reizen naar Canada. Hierbij is het onder meer van belang om te bepalen door welk deel van het land je gaat reizen met de camper. Canada is natuurlijk te groot en uitgestrekt om alles in één vakantie te kunnen zien. Daarom zul je een keuze moeten maken tussen Oost-Canada en West-Canada. Laten we vooropstellen dat dit geen eenvoudige beslissing is. Beide delen hebben namelijk prachtige bezienswaardigheden. Toch zal het westelijke gedeelte over het algemeen gekozen worden voor een eerste bezoek. Dit heeft onder meer te maken met de grote diversiteit die het westen biedt. Voor een eventuele tweede reis kun je dan naar Oost-Canada gaan. Natuurlijk kan dit ook al voor de eerste trip. Je zult dit dan met name doen omdat je een liefhebber bent van grote steden, want die zijn in het oosten van het Noord-Amerikaanse land wel te vinden. Voorbeelden hiervan zijn Toronto en Ottawa. 

Als je in een camper gaat reizen door Canada dan zul je natuurlijk ook op een locatie moeten verblijven voor de nacht. Het is hierbij van belang om te weten dat je niet wild mag kamperen in dit Noord-Amerikaanse land. Dit is namelijk verboden door de regering. Dat wildkamperen verboden is houdt in dat je niet je camper voor een nacht mag neerzetten op een parkeerterrein, langs een rivier of in een nationaal park. Je zult dus altijd moeten kiezen voor een plaats op een kampeerterrein, wat ook wel een campground wordt genoemd. Hiervan zijn gelukkig ontzettend veel te vinden in Canada. Je hebt bovendien kleine campsites middenin de nationale parken van het land. Op zulke terreinen ben je dus helemaal in het midden van de natuur, wat ervoor zal zorgen dat je het échte Canada zult ervaren. 

Om in Canada te komen zul je waarschijnlijk een vlucht nemen, maar dan is het natuurlijk onmogelijk om je eigen camper mee te nemen. Die past helaas niet in een vliegtuig. Daarom zul je een camper moeten huren in het land, waar de voertuigen ook wel RV’s of motorhomes worden genoemd. Bij het uitkiezen van een RV moet je onder meer rekening houden met het aantal reizigers, iedereen moet natuurlijk wel in de camper passen. Ook moet je kijken naar de bedden. Niet alleen naar het aantal, maar ook naar het formaat en de plattegrond. Het kan namelijk zo zijn dat je elke avond een tafel of iets dergelijks moet ombouwen tot een bed. Dit kan onhandig en irritant zijn, waardoor je mogelijk beter voor een camper met een vast bed kunt kiezen.